Turktime

Mahmut Tanal'a yumruk atan Osman Gökçek: "Hiç pişman değilim, yine olsa yine yaparım"

Yeni atanan iki bakanın yemin töreni sırasında TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavga sonrası AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek açıklama yaptı. Gökçek, kavgayı CHP’li Mahmut Tanal’ın başlattığını savunarak, “Yaptığımdan hiç pişman değilim, yine olsa yine yaparım” dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Mahmut Tanal'a yumruk atan Osman Gökçek:
Haberler / Siyaset
11 Şubat 2026 Çarşamba 23:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yeni atanan iki bakanın yemin töreni sırasında TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavga sonrası AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek açıklama yaptı. Gökçek, kavgayı CHP’li Mahmut Tanal’ın başlattığını savunarak, “Yaptığımdan hiç pişman değilim, yine olsa yine yaparım” dedi.

Adalet Bakanlığı görevine atanan Akın Gürlek ile İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Mustafa Çiftçi’nin yemin töreni öncesinde TBMM Genel Kurulu’nda tansiyon yükseldi. CHP’li milletvekillerinin Gürlek’in yemin etmesine itiraz etmesi üzerine Genel Kurul’da arbede yaşandı.

İddiaya göre, CHP’li vekiller kürsüye yönelirken AK Parti milletvekilleri de kürsü çevresinde yoğunluk oluşturdu. Bu sırada taraflar arasında sözlü tartışma kısa sürede fiziki müdahaleye dönüştü.

GÖKÇEK: TANAL SALDIRMAYA GELİYORDU

Yaşanan olayın ardından CNN Türk canlı yayınına katılan AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, kavgayı Mahmut Tanal’ın başlattığını öne sürdü. Gökçek, Tanal’ın Akın Gürlek’e doğru yöneldiğini ve saldırmaya çalıştığını iddia ederek, “Mahmut Tanal ben vurmadan önce Bakanımız Akın Gürlek’e saldırmaya geliyordu. Ben de bir milletvekili olarak engellemem gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

Genel Kurul’da kitap fırlatıldığını ve sözlü sataşmalar yaşandığını belirten Gökçek, yaşananların ortamı daha da gerdiğini söyledi.

“PİŞMAN DEĞİLİM”

Gökçek, açıklamasında şu değerlendirmede bulundu:

“Biz Bakanımızı kürsüye doğru yürütmeye çalıştığımız anda Tanal da saldırmaya kalkıyor. Orada da hak ettiği cevabı alıyor, olay bu kadar. Yaptığımdan hiç pişman değilim, yine olsa yine yaparım.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Turktime