Turktime

Mahmut Övür yazdı: AK Parti’nin sırrı ikinci 10 yılda

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, AK Parti’nin 23. Yılıyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. 23 yılı iktidarda geçirmenin bile tek başına siyasi başarı ve mucize olduğunu söyleyen Övür, esas sırrın ikinci 10 yılda olduğunu dile getirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Mahmut Övür yazdı: AK Parti’nin sırrı ikinci 10 yılda
Haberler / Medya
15 Ağustos 2024 Perşembe 10:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, AK Parti’nin hala en farklı ve etkili parti olmasının sırrına değindiği yazısında, “AK Parti esaslı siyasi devrimini Türkiye'nin derin prangalarıyla yüzleştiği ikinci on yılda yaptı.” dedi.

MAHMUT ÖVÜR’ÜN YAZISI ŞÖYLE:

AK Parti’nin sırrı ikinci 10 yılda

Siyasi partilerin önünün darbelerle kesildiği, iç ve dış vesayetin siyaseti kontrol altında tuttuğu Türkiye'de 23 yılı, hem de iktidarda tamamlamak tek başına bile siyasi başarı ve "mucize"dir.

Bu başarıda küresel konjonktür veya ekonomik kriz gibi birçok etkenden söz edilebilir ama en önemlisi yola çıkışından bugüne zamanın ruhuna uygun siyaset üretmesi ve güçlü bir liderliğe sahip olmasıdır.

AK Parti bu yüzden hâlâ en farklı ve etkili parti olmayı sürdürüyor. İster ulusal ister küresel ölçekte bakın, bugünkü mevcut siyasi partiler arasında AK Parti hâlâ siyaset üreten, yeni şeyler söylemeye çalışan tek parti. Daha önemlisi ilk 10 yıla övgüler düzüp ikinci 10 yılı yerden yere vuranlar şu gerçeğin üstünü örtüyor: AK Parti esaslı siyasi devrimini Türkiye'nin derin prangalarıyla yüzleştiği ikinci on yılda yaptı.

Son on yıla bakın, Türkiye 70 yılda yaşadığı ne kadar darbe, terör saldırısı, ekonomik kuşatma veya melanet varsa hepsinin toplamı kadarıyla ikinci on yılda karşılaştı. Ama geri adım atmadı, onlarla mücadele edilmesi gerektiğini gösterdi ve başardı da. Bir ülke hayat pahalılığıyla, işsizlikle, yoksullukla ve onların derinleşmesine yol açan yolsuzlukla baş edebilir. Ama içine sızmış emperyalizmle ve onun vesayet sistemiyle mücadele edemiyorsa ne ekonomisi düzelebilir ne de siyasi bağımsızlığı korunabilir. Türkiye bunu başarma yolunda olduğu için bugün ağır bir saldırıyla karşı karşıya ve bedel ödüyor.

AK Parti'nin farkı ve en önemli alametifarikası tam da bu işte...

Çok partili siyasi hayata geçtikten sonra iktidar olan sağ partiler büyük oranda kalkınma için bir şeyler yaptı ama hiçbiri ülkenin ayağına vurulan siyasi prangalarla baş edemedi. Hepsinin önü de ABD ve Batı Bloku'nun desteklediği darbeler ve müdahalelerle kesildi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime