Turktime

Londra Film Festivali, seyircileri sinemaya davet ediyor!

İngiltere'nin önde gelen sinema vitrini, pandemi ile kesintiye uğrayan bir yılın ardından kitlesel izleyicileri sinema salonlarına geri getirdiği için 2021 Londra Film Festivali'nde 77 ülkeden filmler gösterilecek.
ABONE OL
Abone Ol
Londra Film Festivali, seyircileri sinemaya davet ediyor!
Haberler / Kültür
7 Eylül 2021 Salı 15:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Salı günü açıklanan festival programı, 2019'daki son pandemi öncesi baskısında 225'ten 158 film içeriyor. 2020 festivali, çoğu çevrimiçi olarak gösterilen 58 filmden oluşan kısaltılmış bir koleksiyondu.


Bu yıl maske takan tam kapasite izleyiciler, Londra'nın nehir kıyısındaki Southbank Centre'daki gala gösterimlerine katılabilecek ve prömiyerlerin çoğu Birleşik Krallık'taki sinema salonlarında aynı anda gösterilecek.Festival direktörü Tricia Tuttle, filmlerin yaklaşık %37'sinin kadınlar tarafından yönetildiğini söyledi.


Sinemanın yanı sıra televizyonu da kucaklayan festivalde, medya-hanedan dramasının üçüncü dizisi “Succession”ın ilk iki bölümü de gösteriliyor. Festival organizatörleri, koronavirüs pandemisinin kırmızı halı prömiyerleri ve partileri için planları nasıl etkileyeceğinden hala emin değil. 


Tuttle, Matthew Heineman'ın belgeseli “The First Wave” ve “7 Days” de dahil olmak üzere dizideki birkaç filmin açıkça pandemi ile ilgilendiğini söylüyor.

Tuttle, “Pandemiye çok fazla girmekten çekiniyorduk. Bizi büyüleyen veya programa dahil edilmeyecek kadar acil hissettiren filmleri seçtik.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime