Turktime

LGS'de tüm soruları doğru yanıtlayan öğrenci sayısı belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 Haziran'da düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Bu yıl 352 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alırken geçtiğimiz yıl bu sayı 562'ydi.
ABONE OL
Abone Ol
LGS'de tüm soruları doğru yanıtlayan öğrenci sayısı belli oldu
Haberler / Güncel
28 Haziran 2024 Cuma 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 Haziran'da düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Bu yıl 1 milyon 38 bin 544 öğrencinin katıldığı sınavda, katılım oranı yüzde 95,61 olarak gerçekleşti.

TAM PUAN ALAN ÖĞRENCİ SAYISINDA DÜŞÜŞ
MEB'in verilerine göre, sınava katılan öğrencilerden 352'si tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Geçen yıl ise bu sayı 562 olarak kaydedilmişti. Öğrencilerin yüzde 83,85'i yerel, yüzde 16,15'i ise merkezi yerleştirme sınav puanıyla kayıt yaptıracak.

Merkezi sınav puanıyla öğrenci alacak okul sayısı 2 bin 525, bu okulların kontenjanı ise 203 bin 638 olarak belirlendi. LGS yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime