Turktime

Kuzey Kore 4 yıl sonra ilk defa turist kabul edecek!

Kuzey Kore, COVID-19'un yayılması sırasında dünyadaki en katı sınır kontrollerinden bazılarını uyguladı ve henüz yabancılara tamamen açılmadı. Rusya'dan bir grup dört çevrimiçi seyahat programına göre 9 Şubat'ta başlayacak ve Pyongyang'daki durakları ve bir kayak merkezini içerecek.
ABONE OL
Abone Ol
Kuzey Kore 4 yıl sonra ilk defa turist kabul edecek!
Haberler / Dünya
12 Ocak 2024 Cuma 11:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Reuters'ta yer alan habere göre, Rusya'dan bir grup, 2020'nin başlarında salgına karşı sınır karantinalarının başlamasından bu yana Kuzey Kore'ye girmesine izin verilen bilinen ilk turistler olmaya hazırlanıyor.

Kuzey Kore, COVID-19'un yayılması sırasında dünyadaki en katı sınır kontrollerinden bazılarını uyguladı ve henüz yabancılara tamamen açılmadı.

Vladivostok merkezli bir ajansın reklamını yaptığı gezi, Rusya'nın Kuzey Kore sınırındaki uzak doğu bölgesi Primorsky Krai'nin valisinin Aralık ayında görüşmeler için Pyongyang'ı ziyaret etmesi sırasında düzenlendi.

Dört günlük tur, çevrimiçi seyahat programına göre 9 Şubat'ta başlayacak ve Pyongyang'daki durakları ve bir kayak merkezini içerecek.

Geziye dahil olmayan Pekin merkezli Koryo Tours'un Genel Müdürü Simon Cockerell, Reuters'e, Kuzey Kore'deki ortaklarının Rusya ziyaretinin özel koşullar altında devam edeceğini doğruladığını söyledi. Cockerell, "Bu iyi bir işaret, ancak bu seyahatin ardından turistlere tamamen kapıların açılacağına dair kesin konuşamıyorum. Ancak dört yılı aşkın süredir hiçbir turistin gelmediği göz önüne alındığında, herhangi bir turizm gezisi ileriye doğru atılmış olumlu bir adım olarak görülebilir" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime