Turktime

Kripto varlıklar yasalaşıyor: İzinsiz kripto hizmetine hapis cezası!

AK Parti, kripto varlık piyasasını düzenleyecek kanun teklifini Meclis'e sunmaya hazırlanıyor. 8 milyonu aşkın kullanıcıyı ve 2,5 milyar dolarlık bir pazarı ilgilendiren düzenleme ile kripto varlıklar ilk kez kanuni bir çerçeveye kavuşacak.
ABONE OL
Abone Ol
Kripto varlıklar yasalaşıyor: İzinsiz kripto hizmetine hapis cezası!
Haberler / Ekonomi
21 Mart 2024 Perşembe 17:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kripto para düzenlemesinde sona gelindi. Meclis düzenlemeyi kabul ederse kripto varlıklar ilk kez kanuni anlamda tanımlanacak. NTV'nin haberine göre, bu düzenlemeyle kripto varlıklarla ilgili hizmet sunan platformlar, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) lisans almak zorunda olacak. SPK, kripto varlık piyasasının denetiminden sorumlu olacak. Kripto para borsaları ve hizmet sağlayıcıları, belirli dönemlerde SPK'ya rapor sunacak.

İZİNSİZ KRİPTO HİZMETİNE HAPİS CEZASI 

İzinsiz kripto hizmeti verenlere 3 ila 5 yıl hapis, kripto varlık zimmetine geçirenler 8 ila 14 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.

TAM TEKNİK KRİTERLERİ TÜBİTAK BELİRLEYECEK

Kanun teklifine göre, kripto varlık mülkiyetinin ve hak sahipliğinin denetimi ve düzenlenmesi SPK tarafından yapılacak. Kripto varlıklarla ilgili mülkiyet sorunları kişiler arası hukukun konusu olacak. Kripto para işlemlerinde tam teknik kriterleri TÜBİTAK belirleyecek. Kripto borsaları ve hizmet sağlayıcıları sermaye yapılarını net olarak ortaya koymak zorunda olacak.

Düzenlemenin Nisan ayı içinde Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime