Turktime

Kripto paralar neden bu kadar popüler?

Kripto paraların, ilk piyasaya sürüldüğü tarihi göz önünde bulundurursak, bu kadar kısa sürede bu kadar popüler olması oldukça etkileyici. Peki kripto paraları bu kadar popüler yapan ne?
ABONE OL
Abone Ol
Kripto paralar neden bu kadar popüler?
Haberler / Analiz
23 Aralık 2021 Perşembe 00:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TURKTIME / Kripto paralar, ilk kripto para birimi olan Bitcoin'in 2009'da piyasaya sürüldüğünü düşünürsek yeni bir buluş olarak artık kabul edemeyiz. Ancak, kripto paraların edindiği şöhreti son birkaç yıl içinde aldığını söyleyebiliriz.

Bitcoin'den sonra, piyasa sayısız kripto para birimi ile dolup taştı. Bu gelişmelerde bize kripto paraların kalıcı olacağını gösteriyor. Kripto paraların, ilk piyasaya sürüldüğü tarihi göz önünde bulundurursak, bu kadar kısa sürede bu kadar popüler olması ise oldukça etkileyici. Peki kripto paraları bu kadar popüler yapan ne? 

GELENEKSEL YATIRIM ARAÇLARINDAN FARKLIDIR

Kripto paradan önce, yatırım yapmak için önemli miktarda paraya sahip olmak gerekiyordu. Genel olarak, kripto para birimleri yatırımı her türden insan için daha ulaşılabilir hale getirdi . 

Ayrıca, kripto para yatırımının geleneksel yatırımdan ayıran en önemli özelliklerinden biri, oynaklığıdır. Tüm kripto para birimlerinin çok yüksek oynaklığa sahip olduğu bilinmektedir. Bu, herhangi bir kripto para birimine yatırım yapmayı heyecan verici, ancak aynı zamanda riskli hale getirmektedir.

GENİŞ OLANAKLAR SAĞLAR

Kripto para birimleri, blok zincirler üzerinde çalışır. Aslında kripto para birimleri, insanların kriptonun üzerinde çalıştığı blok zincirini kullanmalarını sağlayan bir yan üründür. Bu, kriptonun sadece bir yatırım fırsatı olmadığı anlamına gelir.

Bir blok zincirinin amacı çok farklı olabilir. Bazı blok zincirleri insanların blok zincirinin geleceği için oy kullanmasına izin verirken, diğerleri finansmanı merkezden uzaklaştırmak için kullanabiliyor. Bu amaçların çoğu popüler ve modaya uygun faaliyetlerdir.

KONUŞMADA POPÜLER BİR KONUDUR

Kripto para birimleri herhangi bir konuşmada çok popüler bir konudur. Kripto para dünyasında Bitcoin'in mucidi Satoshi Nakamoto'nun kimliği dahi gibi birçok gizem var. Bu gizemler, kripto dünyasını herhangi bir sohbetin önemli bir konusu haline getiriyor. 

Eski ve köklü şirketler ve işletmeler bile modaya uymak için kripto para dünyasında kendine yer edinerek, konuşmaların içerisinde kalmaya çalışıyor. Bu, müşterilerin radarında kalmak için geçerli bir iş stratejisidir.

İŞLETMELER İÇİN PRATİKTİR

Kripto paralar, işletmeler için, yatırımdan finans çözümlerine kadar birçok farklı seçenek sunar. Ayrıca, işletmeler, markayı korumak için moda olan kripto paraları kullanabilirler. 

Sonuç olarak, hem işletmelerin hem de insanların kripto paralar hakkında konuşmaya devam etmesinin birçok nedeni var. Kripto paralar etrafında dönen fırtınanın sakinleşip sakinleşmeyeceğini yalnızca gelecek bilebilir. Şu an için, kripto paraların popülaritesinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyleyebiliriz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime