Turktime

Korkutan bekleyiş! 2.5 tonluk uydu dünyaya düşüyor

Uzayda yaklaşık 40 yıl görev yapan NASA uydusu Yeryüzü Radyasyon Dengesi Uydusu dünyaya düşmek üzere. Gözler NASA'da... NASA'ya göre, 2 bin 450 kg ağırlığındaki uydunun çoğu atmosfere girerken yanacak, ancak bazı parçaların Dünya yüzeyine düşmesi bekleniyor.
ABONE OL
Abone Ol
Korkutan bekleyiş! 2.5 tonluk uydu dünyaya düşüyor
Haberler / Teknoloji
7 Ocak 2023 Cumartesi 10:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

1984'te fırlatılan NASA uydusu ERBS, dünyaya düşmek üzere. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından yapılan açıklamada, düşen uydu enkazının "Dünya'dakiler için risk oluşturma ihtimalinin çok düşük" olduğunu söyledi.

NASA'ya göre, 2 bin 450 kg ağırlığındaki uydunun çoğu atmosfere girerken yanacak, ancak bazı parçaların Dünya yüzeyine düşmesi bekleniyor.

17 SAAT SÜRECEK

NASA, düşen enkazdan kaynaklanan yaralanma olasılığını yaklaşık 9 bin 400'de bir olarak belirledi. ABD Savunma Bakanlığı, uydunun Türkiye saatiyle pazartesi gecesi 02.00'de düşmeye başlayacağını ve düşüşün yaklaşık 17 saat süreceğini bildirdi.

Uydunun düşüş süresiyle ilgili farklı bilgi paylaşan Kaliforniya merkezli Aerospace Corporation, ERBS'nin ABD saatiyle pazartesi sabahı; Afrika, Asya, Orta Doğu'dan ve Kuzey ile Güney Amerika'nın en batısından geçeceğini belirterek düşüşün 13 saat süreceğini bildirdi.

ERBS olarak bilinen Dünya Radyasyon Dengesi Uydusu, 1984 yılında Challenger uzay mekiği ile fırlatılmıştı. Uydunun beklenen çalışma ömrü iki yıldı. Ancak, 2005 yılında emekli olana kadar ozon ve diğer atmosferik ölçümleri yapmaya devam etti. Uydu, Dünya'nın güneşten aldığı enerjiyi nasıl emdiğini ve yaydığını inceledi.

NASA, "ERBS'nin … iki yıllık hizmet ömrünü çok aştığını" belirterek, "Gözlemler, araştırmacıların insan faaliyetlerinin Dünya'nın radyasyon dengesi üzerindeki etkilerini ölçmesine yardımcı oldu" dedi.

Uzaya çıkan ilk kadın olan ABD'li astronot Sally Ride, mekiğin robot kolunu kullanarak uyduyu yörüngeye yerleştirmişti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime