Turktime

Kılıçdaroğlu o maddeleri yalanladı, Ümit Özdağ 'gizli protokolü' paylaştı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce "6'lı masadan" ayrı olarak Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzaladığı protokol siyaset gündemine damga vurdu.
ABONE OL
Abone Ol
Kılıçdaroğlu o maddeleri yalanladı, Ümit Özdağ 'gizli protokolü' paylaştı
Haberler / Siyaset
19 Eylül 2024 Perşembe 13:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kemal Kılıçdaroğlu, tv100 ekranlarında Gürkan Hacır'ın ve Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

Son dönemde yaptığı açıklamalarla yeniden gündeme gelen Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yöneltilen sorulardan biri de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir protokol yapıp yapmadığıydı.

PROTOKOLDE BAKANLIKLAR VAR MIYDI?

Kılıçdaroğlu, "Ümit Özdağ ile aranızda gizli bir protokol imzalandı mı? İçişleri Bakanlığı ve MİT, Zafer Partisi'ne verildi mi?" sorusunu soran Kübra Par'a, "Hayır, 2 tane protokol yapıldı. Birisi kamuoyuna paylaşılandı, diğeri de daha sonra paylaşıldı. Yok böyle bir şey. İnternete girin, protokolü bulun, böyle bir ifade var mı, yok mu görürsünüz" şeklinde cevap verdi.

ÜMİT ÖZDAĞ PROTOKOL BELGELERİNİ PAYLAŞTI

Zafer Partisi Genel Başkanı daha sonra sosyal medya hesabından, "Tv100'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun inkar ettiği protokollar. İnanılır gibi değil" diyerek Kılıçdaroğlu'nun da imzasının bulunduğu belgeleri paylaştı.

KÜBRA PAR, PROTOKOLDEKİ MADDELERİ SIRALADI

İçişleri Bakanlığı ve 2 bakanlık olmak üzere toplam 3 bakanlık.

Güvenlik, adalet ve ekonomi brokrasisi öncelikli olmak üzere, görüş birliği sağlanan bakan yardımcılıkları ve müsteşarlıklar Zafer Partisi'ne tahsis edilecektir.

Zafer Partisi'ne tahsis edilen makamlar ve bağlıları konusundaki atamalarda Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ortak karar alınacaktır.

Zafer Partisi'nce deruhte edilen bakanlıkların teşkilat yapıları, görevlendirme esasları 14 Mayıs 2023 seçimlerinden önce olduğu gibi değiştirilmeden devam ettirilecektir.

"6'LI MASA ADINA İMZALANMADI"

Kılıçdaroğlu bu maddelerin okunmasının ardından, "Eğer 6'lı masada kabul görürse, tamam. Dikkatinizi çekerim, 6'lı masa adına imzalanmış bir metin değil. 6'lı masada eğer kabul görürse bu metin, geçerliliği olacaktı. Ayrıca orada MİT de yok" ifadelerini kullandı.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime