Turktime

Kılıçdaroğlu'ndan 'Pınar Gültekin' davasına tepki: Hangi vicdan kabul eder?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Pınar Gültekin'e, yargıç haksız tahrik indirimi sağladı. Müebbeti 23 yıla indirdi. Hangi vicdan kabul eder?" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Kılıçdaroğlu'ndan 'Pınar Gültekin' davasına tepki: Hangi vicdan kabul eder?
Haberler / Siyaset
21 Haziran 2022 Salı 14:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısında gündemi değerlendirdi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Bütün Türkiye'yi kucakladığımı ifade etmek isterim. Hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşlarımı kucakladığımı belirtmek isterim. Güzel bir ülkede, huzur içinde, beraber yaşamak istiyoruz. Her yerde huzur olsun, herkesin işi gücü olsun, gazeteciler özgürce yazsın, eleştirsinler istiyoruz. Demokrasi olsun istiyoruz, kadın erkek eşitliği olsun istiyoruz, İstanbul Sözleşmesi yürürlükte olsun istiyoruz.

Her alın terinin değerli olduğunun kabul edilmesini istiyoruz, çatısı altında olduğumuz parlamento toplumun sorunlarına çözüm üretsin istiyoruz. Bir yerlerden, Saray'dan talimat alan bir parlamento istemiyoruz. Milli Kurtuluş Savaşı'nda dik duran parlamento yine aynı şekilde durabilmeli.

YÖNETİM VE HALK ARASINDA BÜYÜK UÇURUM VAR
Bunları söylüyorum ama büyük sorunlarımız var bunun farkındayım zaten. Herkes de bunun farkında. Yargıya bakıyorsunuz adaleti dağıtmaktan uzak, yönetime bakıyorsunuz ne yaptığı belli değil, Saray'a bakıyorsunuz ayrı havalarda, iniyorsunuz alana halka gidiyorsunuz dünya kadar şikayet dinliyorsunuz. Yönetim ve halk arasında büyük bir uçurum var şu anda. Saray ne yaptığını bilmiyor, halksa perişan vaziyette. Çıkış noktasının tek adresi var. Adresin adı belli: Cumhuriyet Halk Partisi. Halkın partisi.

SANIYORLAR Kİ BU MİLLET BUNU YUTACAK, YUTMAYIZ
Pınar Hanım konuştu: Yasama, yargı, yürütme. Kuvvetler ayrılığı. Şimdi bitti kuvvetler ayrılığı, kuvvetler birliği var. Bir kişiye bağlı her şey. Hakimi, savcısı, parlamentosu... Her şey ona bağlı. Bir sansür teklifi getirmişler. vermişler milletvekillerinin eline Saray'da hazırlanmış 'bunun altına atın imzaları.' Atıyorlar imzaları. Ne olduğunu bilmiyorlar, nasıl bir felaket olduğunun da farkında değiller. Efendim kimse Saray'ı eleştirmesin, kimse AK Parti'yi eleştirmesin, kimse MHP'yi eleştirmesin. Herkesin ağzına bant çekelim hiç kimse konuşmasın dünyayı güllük gülistanlık gösterelim millete. Sanıyorlar ki bu millet bunu yutacak. Yutmayız. bu millet de bunu yutmaz. Her şey meydanda.

AK PARTİ VE MHP'Lİ VEKİLLER HAKİMİ SUSTURMAYA ÇALIŞIYORLAR
Yasa teklifi getiriyorlar, komisyonda görüşülecek. Yargıtay'dan da bir üye istiyorlar, Yargıtay'dan da bir hakim geliyor. Komisyonda konuşuyor 'ya bu doğru değil, bu uygulanması ciddi sorunlar yaratır bu yasanın.' Hemen AK Parti ve MHP milletvekilleri hakimi susturmaya çalışıyorlar. İşin içinden gelen adam bu yanlış diyor ama susturuyorlar. Büyük bir ihtimalle de pişman olmuşlardır. Onlar tabii şöyle bekliyorlardı: Yargıtay'dan birisini istedik, hakim diye birisi gelecek, biz ne dersek altına mührü basacak ve diyecekler ki çok mükemmel bir tekliftir. Böyle birisini bekliyorlar.

"HANGİ VİCDAN KABUL EDER?"

E namuslu bir yargıç gelmiş, ahlaklı bir adam gelmiş 'yanlış bu' diyor. Pınar Hanım dedi ki 'Biz Silivri'de yatmaya alışığız.' Silivri gerçekten de bu ülkenin tarihinde önemli bir isim olarak kalacaktır.

Adalet yoktur dedik ama, Pınar Gültekin vakası var. Önce yakılan sonra parçalanan Pınar Gültekin'e, yargıç haksız tahrik indirimi sağladı. Müebbeti 23 yıla indirdi. Hangi vicdan kabul eder? Kadınların susmaması lazım.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime