Turktime

Kılıçdaroğlu: "Uygulanan ekonomi politikası tam bir ekonomik soykırımdır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde yapılan zamlar ve vergi artışlarını “Ekonomik soykırım” olarak nitelendirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Kılıçdaroğlu:
Haberler / Siyaset
9 Temmuz 2023 Pazar 10:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde yapılan zamlar ve vergi artışlarını “Ekonomik soykırım” olarak nitelendirdi.

“ZAMLARDAN NEMALANAN BİR AVUÇ İNSAN VAR”

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Uygulanan ekonomi politikası tam bir ekonomi soykırımdır. Nedeni de şu! 85 milyon insan bir avuç insana çalışır hale getirildi. Yapılan zamlardan büyük bir kesim, 80 milyon, 85 milyon etkileniyor ama bu yapılan zamlardan nemalanan bir avuç insan var. “

“Niye ‘ekonomik soykırım' diyorum? Çünkü dolar bazında ihale alanlar, dolar bazında devlete borç verenler, dolarla bankalarda mevduat hesabı tutanlar, kur korumalı mevduat hesabı dolar bazında garanti edenler buradan olağanüstü gelir elde ediyorlar, olağanüstü… Bunların hiçbir şekilde ekonomik gidişten zararlı değil. Tam tersine izlenen ekonomik politikadan nemalananlar.”

“PARA BULAMIYORLAR”

“Şimdi bunlar içerden dışarıdan para bulamadıkları için içeriden bu zamları yaparak, içeriden bu insanların haklarını emeklerini alın terlerini sömürüyorlar. Şimdi dışarıya gidiyorlar, yalvarıyorlar ‘bize para verin' diye. Batıya gidemiyorlar dikkatinizi çekeyim… Almanya, Fransa, İngiltere, Amerika'ya vs gidemiyorlar. Gidiyorlar Körfez Ülkelere, yalvarıyorlar yakarıyorlar.”

“Ekonomik soykırımın ikinci boyutu da budur, dışarısıdır. Şimdi onlar ‘Evet, size vereceğiz ama en karlı işletmelerinizi bize verirseniz size veririz' diyorlar. ‘Onları bize satacaksınız. Ama sizin istediğiniz koşullarda değil bizim istediğimiz koşullarda bize verirseniz size para veririz' diye. Geldiğimiz nokta budur bir ekonomik soykırımla Türkiye karşı karşıyadır.”

“VATANDAŞIN ALIN TERİNİ SÖMÜRÜYORSUN”

“Sen vatandaşın alın terini sömürüyorsun vatandaşın. ‘Ben götürdüm ama şimdi tamamını getiriyorum. Türkiye zor durumda' desinler. Niye getirmiyorlar? Niye ‘Dolar bazında ihaleleri ya artık Türk lirasına çevirelim. Türkiye çok zor durumda… İşçinin üstüne fazla gitmeyin. Emeklinin üstüne fazla gitmeyin. Üreticinin üstüne fazla gitmeyin' demiyorlar.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime