Turktime

Kar yağışı için tarih verildi! İstanbul ve Ankara da listede

'İstanbul'da kar ne zaman yağacak?' sorusu yanıtını ararken Prof. Dr. Orhan Şen hafta sonuna dikkat çekti ve "İstanbul kapıyı açarsa kar içeri girecek" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Kar yağışı için tarih verildi! İstanbul ve Ankara da listede
Haberler / Güncel
16 Ocak 2024 Salı 17:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün paylaştığı haritada Akdeniz ve Ege bölgesinde kuvvetli yağış görülme olasılığına dikkat çekildi.

Kar yağması beklenen iller arasında ise Bursa, Balıkesir, Ankara bulunuyor.

KAR YAĞIŞI İÇİN TARİH VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 25 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. İşte o iller: Antalya, Adana, Amasya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Giresun, Hatay, Mersin, İzmir, Kastamonu, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Karabük, Osmaniye.

İstanbul'da kar yağışıyla ilgili ise Prof. Dr. Orhan Şen'den açıklama geldi. CNN Türk'e konuşan Şen şunları söyledi: "İstanbul'da sıcaklık 14 derece civarında. Hafta sonu rüzgarın yönü dönecek. Lodosken poyraza dönecek. Poyraza dönmesiyle birlikte Marmara Bölgesi'ne orta Avrupa'dan soğuk gelecek.

“TÜRKİYE’NİN BATISINA KAR GELİYOR”

Soğuk hava İstanbul'un kapısına kadar karı getirecek, cumartesi günü akşamı ve pazar günü İstanbul kapıyı açarsa içeriye girecek. Isı adası etkisini soğuk hava kurtarabilirse İstanbul'a kar yağma ihtimali var. Ama etrafına Trakya'ya Bursa, Balıkesir, Ankara dahil olmak üzere hafta sonu bütün Türkiye'nin Batı'sına kar geliyor.

Sıcaklıklar da düşecek. İstanbul'da 5 derecenin altına düşerse kar yapar. Cumartesi günü öncesinde yağmur var. Kar İstanbul'un kapısına kadar geliyor. Yağacak mı ona bakacağız. Bir ihtimali var.

Batı bölgelerimiz dahil üzere İç Anadolu bölgemizde kar yapma riski var. Antalya'da tehlike devam ediyor. Mersin'in Batı'sında sel ve su baskın riski devam ediyor. Bunun yanında rüzgar da var. Batı ve Orta Karadeniz'de rüzgar kuvvetli. Ona dikkat etmek lazım."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime