Turktime

Kanuni portresi Fatih Sultan Mehmet'in yanında

Kanuni Sultan Süleyman'ın portresi, Fatih Sultan Mehmet'in 1480 yılında İtalyan ressam Gentile Bellini'ye yaptırdığı tablosunun yanına asıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Kanuni portresi Fatih Sultan Mehmet'in yanında
Haberler / Kültür
24 Haziran 2021 Perşembe 09:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kanuni Sultan Süleyman portresinin ön gösterimi, İBB’nin Saraçhane’deki yerleşkesinde yapıldı. Ön gösterimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanuni Sultan Süleyman portresini, Fatih Sultan Mehmet'in 1480 yılında İtalyan ressam Gentile Bellini'ye yaptırdığı tablosunun yanına astı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “31 Mart 2021 günü müzayede evi tarafından açık arttırmaya çıkartılan Kanuni Sultan Süleyman'ın portresi alıcı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlanmıştır" dedi.

İmamoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi halka aittir. Bir başka şehirde emanet etmek istediğiniz, geleceğe taşınmasını arzu ettiğiniz her ne var ise en doğru adresin İstanbul Büyükşehir Belediyesi olacağının altını çizmek isterim. Şu an bu portre Kanuni Sultan Süleyman’ın nadir bir portresidir. Portre, İtalya’da 16'ncı yüzyıl sonları 17'nci yüzyılı başlarında bakır panel üzerine yağlıboya şeklinde yapılmıştır” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime