Turktime

Kan basıncını kontrol altında tutmanın 5 doğal yolu!

Yüksek tansiyon veya hipertansiyon, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen tehlikeli bir bir sağlık durumdur; damar duvarındaki kan basıncının tehlikeli bir düzeye yükseldiği, zamanla kalbe zarar verebilecek, felç ve kalp krizi gibi kalp sorunlarına yol açabilir.
ABONE OL
Abone Ol
Kan basıncını kontrol altında tutmanın 5 doğal yolu!
Haberler / Sağlık
24 Eylül 2021 Cuma 01:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TURKTIME / Bu sağlık sorunu tespit edildiğinde, tedavi edilmeden bırakılmamalıdır, aksi takdirde ölümcül olabilir. Neyse ki, kan basıncı seviyesini kontrol etmenin sayısız yolu var. İlaç tedavisi sadece bu yollardan biridir. Diğerleri ise, uzun vadede baskıyı kontrol etmeye yardımcı olabilecek doğal çözümlerdir. İşte kan basıncınızı kontrol etmenin 5 doğal yolu.

TUZ TÜKETİMİNİ AZALTIN

Birçok araştırma, yüksek tansiyonu aşırı tuz tüketimiyle ilişkilendirmiştir. Yüksek tansiyon durumunda günlük tuz tüketimini azaltın. Tuz tüketiminin etkileri kişiden kişiye değişe bile, sağlıklı kalmak için günde 2.300 miligramdan (mg) fazla tuz tüketilmemeli.

POTASYUM TÜKETİMİNİ ARTIRIN

Potasyum, yüksek tansiyondan muzdarip herkes için gerekli bir besindir. Vücudun az miktarda ihtiyaç duyduğu bu mineral, fazla tuzun atılmasına yardımcı olur ve kan damarları üzerindeki baskıyı hafifletir. İşlenmiş ve paketlenmiş gıdalar çoğunlukla tuzla yüklüdür ve bunu dengelemek için beslenmenize potasyum yönünden zengin gıdalar eklemeniz gerekir.

DÜZENLİ EGZERSİZ YAPIN

Düzenli egzersiz sağlıklı kalmak isteyen herkes için çok önemlidir. Araştırmalar, sağlıklı kalmak ve kronik hastalık riskini azaltmak için düzenli olarak 30 ila 45 dakika egzersiz yapılması gerektiğini göstermektedir. Yüksek tansiyon sorunu yaşayanlar için bu durum daha da önemlidir.

Düzenli egzersiz yapmak, kalbinizi daha güçlü hale getirebilir, kalbinizin kanı daha verimli bir şekilde pompalamasına yardımcı olabilir ve atardamarlar üzerindeki basıncı azaltabilir. Her gün 40 dakika yürümek bile sizi sağlıklı ve güvende tutmak için yeterlidir.

ALKOLÜ SINIRLAYIN, SİGARAYI BIRAKIN

Sigara ve alkol yüksek tansiyonun gelişmesine etki edebilir. Araştırmalar, alkolün dünyadaki yüksek tansiyon vakalarının yüzde 16'sında etki ettiğini gösteriyor. Alkol ve sigara, kan basıncını geçici olarak artırabilir ve kan damarlarına zarar verebilir. Her ikisini de tamamen bırakmak en iyisidir.

RAFİNE KARBONHİDRATLARI AZALTIN

Son araştırmalar, rafine karbonhidratların ve gıdalara eklenen şekerin bile yüksek tansiyona katkıda bulunabileceğini gösteriyor. Bu iki gıda maddesinin alımını azaltmak, doğal olarak kan basıncı seviyesini yönetmeye yardımcı olabilir. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime