Turktime

Kaboğlu'ndan Anayasa açıklaması

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu, Anayasa'ya ilişkin, "Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir" açıklamasının üzerine "kara çalma kampanyası" başlatıldığını bildirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Kaboğlu'ndan Anayasa açıklaması
Haberler / Güncel
22 Ekim 2024 Salı 12:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Barosu Başkanı seçilen Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu, genel kurul sonrası Anayasa'nın değiştirilemez kabul edilen ilk dört maddesi ile ilgili yaptığı konuşmayla tepki topladı. Kaboğlu, "Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir. Tıpkı 1995’te yapıldığı gibi, tıpkı 2001’de yapıldığı gibi 1995’te başlangıç kısmındaki ırkçı ifadeler çıkartıldı. 2001 değişikliğinde ise madde 14’e insan haklarına dayanan, laik ve demokratik cumhuriyet kavramı konuldu, tanımı yapıldı." dedi.

'KARA ÇALMA KAMPANYASI BAŞLATILDI'
Sözlerinin ardından eleştiri oklarının çevrildiği Kaboğlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu ardından hukukçulara yaptığım kısa değerlendirme sonrası, Anayasa’nın ilk dört maddesi üzerine bir kara çalma kampanyası başlatıldı." diye konuştu.

Kaboğlu, seçim sürecinde hakkında yürütülen gerçek dışı söylemlere karşı yaptığı teknik açıklamanın siyasi bir zemine çekildiğini, bağlamından koparıldığını ve anlaşılmadığını öne sürdü.

İlk üç maddenin ülke, toplum ve devlet üçlüsünü kucaklayan kurallar bütününün sacayağı olarak temel olduğunu hatırlatan Kaboğlu, şöyle konuştu:

"Değiştirilmesinin teklifi dahi olanaksızdır. İfadelerimin kurucu irade ile sürekli çatışma içerisinde olan kişi ve kurumların beyanlarıyla ortaklaştırılması doğru ve iyi niyetli değildir. Bu konuda toplumdaki hassasiyetin farkındayım ve bu hassasiyetle ömrünü ülkede yapılan anayasal tahribata karşı koymakla geçirmiş, bu konuda bedeller ödemiş bir hukuk insanıyım. Bu itibarla, devraldığımız görevin de sorumluluğuyla, Anayasa’nın en net savunuculuğuna devam edeceğimiz gibi, avukatlık mesleğinin sorunlarını çözmek için çalışacağız ve genç meslektaşların gündemini gündemimiz yapacağız."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime