Turktime

John Lennon'ın röportaj kaseti, müzayede 58.240 dolara satıldı!

John Lennon ile 51 yıl önce dört Danimarkalı gencin röportaj yaptığı 33 dakikalık bir ses kaydının olduğu ve merhum Beatle tarafından yayınlanmamış bir şarkının yer aldığı bir kaset, Salı günü bir açık artırmada 58.240 dolara satıldı.
ABONE OL
Abone Ol
John Lennon'ın röportaj kaseti, müzayede 58.240 dolara satıldı!
Haberler / Kültür
30 Eylül 2021 Perşembe 13:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

John Lennon'un 5 Ocak 1970'de kaydedilen kaseti, esas olarak Lennon ve eşi Yoko Ono'dan oluşuyor.



Kasetin içeriğinde, Danimarka'nın genel izlenimi ve dünya barışı hakkında Lennon çiftinin görüşleri yer alıyor. Aynı zamanda çiftin seslendirdiği iki şarkı da kaseti dolduruyor. 1969'da "Give Peace a Chance" ve Hollanda'da bir radyo istasyonu için yapılmış ancak hiç yayınlanmayan "Radio Peace"şarkılarını bu özel röportajda kayda alındığı ortaya çıktı.

Kaset, 29 fotoğraf ve gençlerin Lennon ve Ono ile röportaj yaptıkları okul gazetesinin bir kopyasıyla birlikte Kopenhag'da Bruun Rasmussen Müzayedecisi tarafından satışa sunuldu. Parti için ön satış tahmini 200.000 kron ila 300.000 kron (31.481 ila 47.222 dolar) idi.



Müzayedeci Jesper Bruun Rasmussen, çekici indirirken, "Çok ilgi çeken küçük bir parça," dedi.
Danimarka'nın ana müzayede evinden Alexa Bruun Rasmussen Associated Press'e “Tahminlerin üzerine çıkmasının olağanüstü olduğunu düşündüm. Ne yazık ki alıcının kim olduğu gizli ama yurt dışına çıktığını açıklayabilirim." dedi.

"TÜM BEKLENTİLERİ AŞTI"

Danimarkalı gençler röportajı Kuzey Danimarka'da Vietnam Savaşı ve Soğuk Savaş'ın zirvesinde yaptılar çünkü Lennon ve Ono'nun "bir barış mesajı vardı ve bizim için önemli olan da buydu"  
Dolu bir müzayede salonunda yapılan satışın ardından Hoejen, "tüm beklentileri aştı" dedi.

“Artık bir tür rahatlama var” dedi ve röportajı yapan hayatta kalan üç adamın parayı ne yapacaklarına karar vermediğini de sözlerine ekledi.



Lennon ve Ono, Danimarka'nın kuzeyindeki Thy bölgesindeydiler çünkü Ono'nun eski kocası oraya taşınmış ve 5 yaşındaki kızları Kyoko'yu yanında getirmişti.

1960'ların sonlarından itibaren Danimarka'da alternatif yaşam toplulukları da çoğaldı, yurtdışından insanları kendine çekti ve burada Woodstock ve Wight Adası'ndakilerden esinlenerek müzik festivalleri düzenlendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime