Turktime

Joe Biden: Putin nükleer konusunda şaka yapmıyor

Biden, Rusya lideri Putin’in açıklamalarını “Küba Füze Krizi’nden bu yana dünyanın karşılaştığı en büyük tehlike” diye niteleyerek “Putin şaka yapmıyor” dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Joe Biden: Putin nükleer konusunda şaka yapmıyor
Haberler / Dünya
7 Ekim 2022 Cuma 09:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silah kullanma tehdidi Batı'da tepkiye yol açarken ABD Başkanı Joe Biden, Putin'in açıklamalarını “Küba Füze Krizi'nden bu yana dünyanın karşılaştığı en büyük tehlike” diye niteledi.

Biden, dün New York'ta Demokrat bağışçılarla görüşmesinde, Putin taktik nükleer silah, biyolojik ya da kimyasal silah kullanabileceği konusunda şaka yapmıyor çünkü ordusunun performansı ciddi biçimde düşük” dedi. “Küba Füze Krizi'nden bu yana ilk defa doğrudan nükleer silah kullanma tehdidiyle karşı karşıyayız. Kennedy ve Küba füze krizinden beri mahşeri yaşama ihtimaliyle karşı karşıya kalmamıştık” diye konuşan Biden, yine de Rusya'nın böyle bir şey yapabileceğini düşünmediğini ifade etti.

Putin, geçen ay ülkede kısmi seferberlik ilan ederek “Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse Rusya mevcut tüm yolları kullanacak, bu bir blöf değil” demişti.

Rusya’nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesi, Soğuk Savaş döneminde büyüyen nükleer savaş tehdidin canlanmasına yol açtı. O dönemde ABD’nin Türkiye ve İtalya'ya, Sovyetler Birliği’nin ise Küba’ya nükleer başlıklı füze yerleştirmesi, 1962’de iki süper gücü nükleer savaşın eşiğine getirmişti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime