Turktime

Japonya'dan 1'i Türk vatandaşı, 9 kişiye 'Hamas' yaptırımı

Japonya, "Hamas'a mali destek sağlayan" 9 kişiye kişinin mal varlıklarını dondurma kararı aldı. Bu kişilerden birinin Türkiye ve Ürdün çifte vatandaşı olduğu belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
Japonya'dan 1'i Türk vatandaşı, 9 kişiye 'Hamas' yaptırımı
Haberler / Dünya
1 Kasım 2023 Çarşamba 16:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail'in Filistin üzerindeki korkunç bombardımanı ve ablukası sürerken İsrail'den yana politika izleyen Japonya'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Japonya Hükümeti, Hamas'a üyeleri de dâhil olmak üzere dokuz kişinin ve ilgili bir şirketin mal varlıklarını dondurma kararı aldı.

ÇİFTE VATANDAŞ 

EuroNews'in aktardığı habere göre, Japonya Dışişleri Bakanlığı, Hamas için bağış toplamakla suçlanan 9 kişinin uyruklarının Filistinli, Sudanlı, Mısırlı ve Ürdünlü olduğunu, şahıslardan birinin Türkiye ve Ürdün çifte vatandaşı olduğunu kaydetti. 

Kabine Baş Sekreteri Hirokazu Matsuno ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada Japonya'nın "terörizme fon sağlanmasıyla mücadele açısından" ilave yaptırımlar uygulamayı değerlendirmeye devam edeceğini belirtti.

Öte yandan Japonya'nın yürürlüğe aldığı tedbirlerin, ABD'nin ekim ayı ortasında şahıslara ve firmaya uyguladığı benzer yaptırımların arkasından gelmesi dikkat çekti.

ABD Hazine Bakanlığı da yaptırım uygulanan bu kişilerin, "Hamas'ın kilit üyeleri, operatörleri ve finansal kolaylaştırıcıları" arasında yer aldığını açıklamıştı.

ABD İLE ORTAK POLİTİKA YÜRÜTÜYOR

Bu arada Pasifik'te Çin ve Kuzey Kore'nin tehdidi altında olan Japonya'nın, bu bölgede ABD ile kurduğu ortak sonrası, iki ülkenin dünyanın diğer coğrafyalarda da benzer politikalar izlediği görülüyor.

Japonya, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta ABD ile birlikte Moskova'ya karşı cephede yer almış, birçok Rus iş insanı ve diplomata yaptırım uygulamıştı.   

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime