Turktime

İşte vefat eden Alev Alatlı'nın vasiyeti

Bir süredir tedavi gören Yazar Alev Alatlı, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatı kaybetti. Alatlı'nın vasiyeti sosyal medya hesabından paylaşıldı.
ABONE OL
Abone Ol
İşte vefat eden Alev Alatlı'nın vasiyeti
Haberler / Güncel
2 Şubat 2024 Cuma 16:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Paylaşımda Alatlı, tarihin doğrusal bir hat üzerinde ilerlemediğini, devirli bir oluşum olduğunu vurgulayarak, zamanın döngüsel doğasına dikkat çekti. Güneşin her gün daha mükemmel bir dünyaya doğmadığını belirten Alatlı, tarihte zaman zaman geride kalanların önde olanlardan daha ileri olabileceğini örneklerle açıkladı. Aristarkus'un Kopernik'ten, Ahmet Yesevi'nin Kadızade Mehmet'ten daha ileri olduğunu ifade ederek, zihniyet devrimlerine ve bilimsel ilerlemelere işaret etti.

Yazar, bireylere zor zamanlarda istihkamlarını güçlendirmeleri ve fırsatlara dönüştürmeleri tavsiyesinde bulundu. Kendi yaşına geldiklerinde, kendisinin hiç olamadığı kadar hakim, fehim, müstakim, emin, mekin ve metin olmalarını istedi.

Türkiye'nin benzersiz kimliğine de değinen Alatlı, ülkeyi, her bir dalı farklı bir evreyi temsil eden salkım saçak bir böğürtlen çalısına benzetti. Tek bir sürgüne odaklanmak yerine bütünü görmeyi ve ülkenin kendine has kimliğini anlamayı vurguladı.

Alatlı'nın mesajı, Türkiye'nin ve dünya medeniyetinin geleceği adına önemli bir hatırlatma olarak değerlendiriliyor. "Batmaz. Batarsa, okyanuslar taşar." sözleriyle Türkiye'nin yıkılmazlığını ve önemini vurgulayan Alatlı, medeniyetin korunması gerektiğini ve bunun için çabalamamız gerektiğini hatırlatıyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime