Turktime

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı!

İsrail, Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenledi. Lübnan-İsrail sınırı üzerinde meydana gelen çatışmalarda 3 İsrail askeri yaralandı.
ABONE OL
Abone Ol
İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı!
Haberler / Dünya
9 Ekim 2023 Pazartesi 17:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hamas'ın başlattığı saldırılar sonrası Filistin ve İsrail arasındaki çatışmalar büyüdü. 

Çok sayıda İsrailli asker ve siviller esir alınırken iki taraftan da çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğu bilgisi paylaşıldı. 

YÜZLERCE ÖLÜ, BİNLERCE YARALI VAR

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in düzenlediği saldırılarda 91'i çocuk, 61'i kadın 570 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 224'ü çocuk, 151'i kadın olmak üzere 2 bin 900 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 700’e yükseldi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne dünden bu yana düzenlediği saldırılarda, 159 konut tamamen yıkıldı, 1210 konut ise kısmen hasar gördü. 

İSRAİL'DEN LÜBNAN'A HAVA SALDIRISI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan'dan sınırı geçen bazı silahlı kişilerin IDF tarafından öldürüldüğünü açıkladı. IDF, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda "IDF güçleri Lübnan topraklarından İsrail topraklarına geçen bir dizi militanı öldürdü" ifadesinde bulundu. 

IDF tarafından yayınlanan bir başka videoda ise ordu sözcüsü Hagari, "Katil örgüt Hamasın yayınladığı videolar, Hamas'ın barbarlığını ve acımasızlığını gösteriyor. Yaralılara, sivillere, askerlere ve komutanlara acil şifalar diliyoruz" dedi. Hagari ayrıca, rehinelerin ve çatışma bölgelerinden kaybolan insanların olduğunu söyledi. 

IDF ayrıca, sosyal medyada "Kudüs'te siren sesleri" paylaşımında bulundu. 

İsrail, Lübnan'dan gelen sızma girişimlerinin ardından savaş uçaklarıyla bazı hedefleri vurdu.

Lübnan medyasına göre, İsrail, Lübnan üzerinden meydana gelen sızma girişimi ve ardından başlayan çatışmalar sonrası bölgede tansiyon arttı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana sınır üzerinde meydana gelen gerginliklerden bu yana ilk defa Lübnan'ın güney sınırına hava saldırısı düzenlediği ifade edildi.

3 İSRAİL ASKERİ YARALANDI

Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen Al-Akhbar gazetesinin haberinde Mervahin beldesindeki bazı noktalara hava saldırısı düzenlendiğini aktardı.

İsrail ordu radyosu ise Lübnan'dan İsrail'e yeni sızma girişimlerin gerçekleştiğini belirtti.

Ayrıca İsrail merkezli Kanal 12 televizyonu ise sınırdaki ilk sızma girişimi üzerine çıkan çatışmalarda 3 İsrail askerinin yaralandığını kaydetti.

"ÖNCELİĞİMİZ GÜVENLİK VE İSTİKRARI SAĞLAMAK"

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, gün içerisinde yaptığı açıklamada Gazze'den İsrail'e yönelik saldırılar karşısında ülkesinin güney sınırında güvenlik ve istikrarı sağlamanın öncelikleri olduğunu söylemişti.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre Mikati, görüşmelerinde Lübnan hükümetinin önceliğinin Lübnan'ın güneyinde güvenlik ve istikrarı sağlamak, Birleşmiş Milletler (BM) denetimindeki Mavi Hat'ta (İsrail-Lübnan sınırı) sükuneti korumak olduğunu vurgulamış ve İsrail'in havadan ve denizden yaptığı devam eden ihlallerinin durdurulması gerektiğini söylemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime