Turktime

İsrail'den Eurovision kararı!

İsrail tarafından yapılan açıklamada, söz yazarlarından kabul edilmeyen Eurovision şarkılarının siyasi içerik konusunda bir anlaşmazlığa yol açmamak için gözden geçirilmesi istendiği bildirildi.
ABONE OL
Abone Ol
İsrail'den Eurovision kararı!
Haberler / Dünya
3 Mart 2024 Pazar 19:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gazze'de binlerce sivili katleden İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan men edilmesi yönünde çağrılara rağmen, organizasyon komitesi İsrail'in yarışmaya katılmasına izin vermişti. İsrail’in Eurovision Şarkı Yarışması’na gönderdiği ikinci şarkının da Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından reddedilmişti.

İsrail basınının İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberlerde, İsrail’in yarışmaya gönderdiği "Dance Forever" adlı şarkının da gönderilen ilk şarkı "October Rain" gibi İsrail-Filistin arasındaki 7 Ekim olaylarına değindiği ve siyasi içerikli olduğu gerekçesiyle EBU tarafından reddedildiğini ifade edilmişti.

İsrail kamu yayıncısı Kan ise Başkan Isaac Herzog'un İsrail'in dört kez kazandığı etkinliğe katılımını sağlayacak "gerekli ayarlamalar" yapılması yönünde çağrıda bulunduğunu söyledi.

Açıklamaya göre öncelikli olarak seçilen "October Rain" ve ikinci sırada yer alan "Dance Forever" adlı iki şarkının söz yazarlarıyla temasa geçildi ve onlardan sanatsal özgürlüklerini koruyarak metinleri yeniden uyarlamaları istendi.

Önerilecek yeni metinler arasından yayın kuruluşu Kan, İsrail'in yarışmaya katılımını onaylaması için Eurovision denetleme komitesine gönderilecek şarkıyı seçecek.

Açıklamada, 20 yaşındaki Rus-İsrailli şarkıcı Eden Golan'ın seslendireceği şarkının 10 Mart'ta açıklanacağı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime