Turktime

İsrail'de halk sokaklarda silahlarla dolaşıyor! Ruhsat için bekleyen binler var

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun halkı silahlanmaya teşvik etmesi ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in başlattığı silahlandırma kampanyası ülkede karşılık buldu. İsrail'de artık birçok kişi cadde ve sokaklarda uzun namlulu silahlarla geziyor. İşte detaylar..
ABONE OL
Abone Ol
İsrail'de halk sokaklarda silahlarla dolaşıyor! Ruhsat için bekleyen binler var
Haberler / Dünya
14 Kasım 2023 Salı 10:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık gerekçesiyle Gazze'ye 38 gündür bomba yağmaya devam ediyor. Gazze'de yıkım korkunç bir boyuta ulaşmışken İsrail sokakları da karıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sivil halkı silahlanmaya teşvik etti ardından birçok sivil sokaklarda uzun namlulu silahlarla gezmeye başladı. 

İsrail'de 7 Ekim'den bu yana silah bulundurmak için yapılan ruhsat başvurularının sayısının 190 bini geçtiği bildirildi. İsrail'in İbranice yayın yapan ekonomi haber sitesi 'Calcalist', "7 Ekim'de savaşın başladığı günden bu yana Ulusal Güvenlik Bakanlığına 190 binden fazla silah ruhsatı başvurusu yapıldığını" yazdı.

Aşırı sağcı olan ve ayrımcı söylemleriyle tanınan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise Yahudi siviller ve yerleşimcileri silahlandırma kampanyasına hız verdi. Filistinlilere yönelik ırkçı tavırlarıyla ön plana çıkan Ben-Gvir da on binlerce İsrailli sivil silahlandırdıklarını duyurdu.

BATI ŞERİA'DA SİLAH DAĞITIMI

İsrail'deki Ateşli Silahlar Şube Müdürlüğüne yüz binlerce kişisel silah ruhsatı başvurusu geldiğini belirten Ben-Gvir, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde düzenlediği silah dağıtma etkinliklerinin fotoğraflarını bizzat kendi sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı. Bu karelerde, Ben-Gvir, çok sayıda ABD yapımı M16 tipi otomatik tüfeğin dizili olduğu masaların ve silah kasalarının başında Yahudi yerleşimcilere silah dağıtırken görülmüştü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime