Turktime

İslam Memiş yazdı: Tapusu olanlar aman dikkat! Bu tuzağa düşmeyin

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, tv100.com'daki köşesinde tapu sahipleri için kritik önem taşıyan bir yazı kaleme aldı.
ABONE OL
Abone Ol
İslam Memiş yazdı: Tapusu olanlar aman dikkat! Bu tuzağa düşmeyin
Haberler / Ekonomi
31 Ocak 2025 Cuma 10:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tapu sahiplerini uyaran Memiş, dolandırıcılara karşı nasıl önlemler alınacağını da tv100.com'daki köşesinde dile getirdi.

İSLAM MEMİŞ'İN YAZISI ŞÖYLE:

Tapu sahipleri aman dikkat! Dolandırılmamak için şu 2 şeyi mutlaka yapın

Son yıllarda yapay zeka teknolojisi ile dolandırıcılık olaylarında artış olduğunu gözlemliyoruz.
Kişilerin kimlik bilgileri her yerde.

İnternette dolaşırken dolandırıcıların yalan yanlış ilanlarına tıkladıktan 5-10 dk sonra sizi hemen telefonla arıyorlar.

Siz şaşkınlık içinde "Telefonumu nereden aldılar, kimlik bilgilerimi nereden biliyorlar" gibi kendi kendinize sorular sorular soruyorsunuz.

Müşteri hizmetleri takliti yapanlar, tanınmış kişilerin fotoğrafını veya yapay zeka teknolojisiyle videolarını seslendiren dolandırıcılar, dikkatsiz vatandaşları hemen ağına düşürebiliyorlar.
Telefonda sesli onay alan ya da kapıda kargocu takliti yapan dolandırıcılar çoğu vatandaşı borçlandırarak dolandırıyor.

Resmi olarak borçlu konumuna düşen vatandaş malını mülkünü kurtarmak için çok çabalıyor.
Özellikle haciz kararı kesinleşmişse ve kişi vatandaş uyap üzerinden her ay kontrolünü yapmıyorsa resmi olarak evinden olabilir.

Bu gibi dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşın şu iki şeyi yapması gerekiyor:

1- Tapunuza "Aile Konutu" şerhi uygulamasını yaptırmak

Aile konutu şerhi, eşlerden birinin diğer eşin izni olmadan evi satmasını ya da kiralamasını engelleyen bir uygulamadır.

Şerhli bir evin satılabilmesi için her iki eşin de onayı gerekir. Şerh, satışı tamamen engellemez; sadece rıza şartı getirir.

Eğer şerhe rağmen eşin izni olmadan satış yapılırsa, bu durumda diğer eş tapu iptali ve tescil davası açabilir.

Aile konutu şerhi, evlilik sona erdiğinde (boşanma kesinleştiğinde, ölüm ya da gaiplik durumunda) kalkar. Ancak boşanma davası açılmış olması yeterli değildir; karar kesinleşmelidir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Turktime