Turktime

İran, teröristleri araştırıyor: Saldırıyla bağlantılı 11 kişi gözaltında

İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınlarında düzenlenen terör saldırısıyla ilgili başlatılan soruşturmada 11 kişi gözaltına alındı
ABONE OL
Abone Ol
İran, teröristleri araştırıyor: Saldırıyla bağlantılı 11 kişi gözaltında
Haberler / Dünya
5 Ocak 2024 Cuma 20:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İran'da Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'nin Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'taki saldırısında öldürülmesinin 4. yılı dolayısıyla 3 Ocak'ta düzenlenen anma töreninde terör örgütü DEAŞ tarafından kanlı bir saldırı gerçekleştirildi. Meydana gelen 2 patlamada, kadın ve çocukların da aralarında olduğu 89 kişi hayatını kaybetti, 284 kişi de yaralandı.

Terör saldırısında sonra harekete geçen İran güvenlik güçleri, intihar saldırısı gerçekleştiren teröristlerle bağlantılı olduğunu tespit ettikleri kişilerin yakalanması için operasyonun düğmesine bastı.

TERÖRİSTLERİ BARINDIRMIŞLAR...

İran devlet televizyonu, Kirman'daki terör saldırılarına karşı başlatılan operasyonlarla ilgili bilgileri İstihbarat Bakanlığı'nın açıklamalarına dayanarak aktardı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 canlı bombanın Kirman çevresinde bir evi kullandığı tespit edildi ve bu evde teröristlere barınma imkanı sağlayan 2 kişi yakalandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime