Turktime

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Mahsa Amini protestolarına ilişkin konuştu!

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İran'da 'hicap kurallarına uymadığı' gerekçesiyle gözaltına alınarak burada gördüğü şiddet nedeniyle hayatını kaybeden Mahsa Amini'nin ölümüyle başlayan protestolara ilişkin konuştu.
ABONE OL
Abone Ol
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Mahsa Amini protestolarına ilişkin konuştu!
Haberler / Dünya
15 Ekim 2022 Cumartesi 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İran'da 'hicap kurallarına uymadığı' gerekçesiyle gözaltına alınarak burada gördüğü şiddet nedeniyle hayatını kaybeden Mahsa Amini'nin (22) ölümüyle başlayan protestolara ilişkin konuşan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, 'Burası renkli devrimlerin yapılacağı bir ülke değil' dedi. Sokak gösterilerinin devam ettiği İran'da, protestolara tüm dünyadan destek yağıyor. Söz konusu destekle ilgili de konuşan Bakan, Batılı ülkeleri samimi olmamakla suçladı.

"BAHANE OLARAK KULLANIYORLAR"

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’da Mahsa Amini’nin hayatını kaybetmesinin ardından başlayan sokak gösterilerine değinerek, Batılı ülkeleri samimi olmamakla suçladı. Abdullahiyan, “Bazı Batılı liderler Mahsa Amini olayını bahane olarak kullanıyor. Batılı ülkeler ABD ve Kanada’da özellikle polis şiddetiyle ölen kadın ve çocuklar için ne yaptı” dedi.

"BARIŞÇIL GÖSTERİLERE İZİN VERİYORUZ"

Abdullahiyan, "Batı’da her türlü ayaklanma ile mücadele olumlu karşılanırken, aynı durumun İran’da ’sert bastırma’ olarak adlandırılması kabul edilemez. Barışçıl gösteriler ile ayaklanma ve kamu mallarına zarar vermek birbirinden tamamen farklı ve barışçıl gösterilere biz izin veriyor, destekliyoruz" şeklinde konuştu. İran İslam Cumhuriyetinin halk desteğine ve uygulanabilir bir demokrasiye sahip olduğunu belirten Abdullahiyan, "Burası darbelerin veya renkli devrimlerin yapılacağı bir ülke değil" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime