Turktime

Instagram ve Facebook çöktü! Sosyal medyada kaos yaşandı

Meta çatısında bulunan Facebook ve Instagram'a tüm dünyada erişim sorunu yaşanıyor. Milyonlarca kullanıcının giriş yaptığı sosyal ağlarda sunucu problemi yaşarken Facebook'a giriş yapamadı. 2 saatin sonunda erişim sorunu düzeldi.
ABONE OL
Abone Ol
Instagram ve Facebook çöktü! Sosyal medyada kaos yaşandı
Haberler / Güncel
5 Mart 2024 Salı 20:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Meta'nın bünyesinde bulunan ve dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılan sosyal medya platformları Facebook ve Instagram, erişim sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Uygulama kullanıcıları, özellikle Facebook'a giriş yapmaya çalışırken sunucu kaynaklı problemlerle karşılaşıyor.

Global çapta sosyal medya erişiminde bir kesintiye neden olurken, kullanıcılar giriş yapmaya çalıştıklarında hata mesajları ve 'şifreniz yanlış' bildirimi ile karşılaşıyor. 

FACEBOOK VE INSTAGRAM DÜNYA GENELİNDE ÇÖKTÜ

Sorunun tam olarak neden kaynaklandığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak ilk belirlemelere göre, sunucularda meydana gelen teknik bir aksaklık sebebiyle kaynaklandığı öğrenildi. 

Meta'dan konu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. 

BAKAN SAYAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, X'ten yaptığı paylaşımda, "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimizin yapmış olduğu incelemeler neticesinde Instagram ve Facebook'ta gerçekleşen hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğu tespit edildi." dedi.  

KULLANICILAR X'E YÜKLENDİ 

Sosyal medya kullanıcıları Facebook ve Instagram'da yaşadığı sorunları X üzerinden paylaşmaya başladı. 

ERİŞİM SORUNU 2 SAAT SONRA ÇÖZÜLDÜ 

Instagram ve Facebook'ta akşam saatlerinde yaşanan erişim sorunu 2 saatin sonunda çözüldü. Sosyal medya platformlarına giriş yapmak isteyen kullanıcılar bu sefer hata bildirimi ile karşılaşmadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime