Turktime

İnsanlar neden çok fazla konuşur?

Çoğu insan hiçbir şeyi saklayamadığını her şeyini herkesle hata yeni tanıştığı kişilerle bile konuştuğunu hepimiz biliyoruz. Birinin neden fazla konuşma yapma eğiliminde olduğunu hiç düşündünüz mü? Ya da diğer bir kişiye her şeyi anlatığında onları rahatlatan nedir?
ABONE OL
Abone Ol
İnsanlar neden çok fazla konuşur?
Haberler / Sağlık
12 Haziran 2021 Cumartesi 00:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TURKTIME / Bir yandan, bu tür insanların “açık” oldukları düşünüldüğü için bu durum pek çok kişiye mükemmel görünebilir. Öte yandan, bazıları için bu açıklık garip gelebilir. Her şeyini konuşan insanlar hakkında bilmemiz gereken bir kaç nokta bulunmaktadır.

BİRİYLE BAĞLANTI KURMAYI ÇOK İSTERLER

Çoğu zaman, bu tür insanlar hayatlarında çok yalnızdır. Yalnız kalmalarının arkasındaki sebep ne olursa olsun, bu tip insanlar sürekli birisiyle bağlantı kurmaya çalışırlar. Yalnızlık ile birleşen kaygıları bu tip insanları her şeyi anlatmaya itiyor.

BİRÇOK İNSAN İÇİN AŞIRI KONUŞMA BİLİNÇSİZ BİR EYLEMDİR

İnsanlar özel hayatlarıyla ilgili önemli detayları ağzından kaçırana kadar bunun farkına varmazlar. Farkına varırları zaman kendilerini savunmasız hissederler. Çoğu durumlarda, bunun tamamen farkındadırlar, ancak bu durumu sorun olarak görmezler.

İÇ SANSÜRE SAHİP DEĞİLLER

İç sansür, birilerine söylenmesi gerekenler ve söylenmemesi gerekenler durumudur. Bununla birlikte, konuşmayı sevenler, bu yeteneğe sahip olmayabilirler.

KONUŞKAN BİR AİLEDEN GELEBİLİRLER

Birey, aşırı konuşmayı oldukça normal olduğu konuşkan bir aileden geliyorsa, bu davranışı günlük yaşamlarında da tekrarlayabilirler. Bu durum, aşırı konuşmacı olan bireyin, üste belirtiğimiz gibi iç sansür yeteneğinin gelişmemiş demektir.

NARSİST VE YETERSİZ OLMA DURUMU

Bir kişi narsistse veya kendini yetersiz hissediyorsa, bilindiğinden emin olmak için genellikle aklına gelen her şeyi konuşurlar. Göz ardı edildiğini hissetmenin güvensizliği veya kendini çok fazla doğrulama, neyi konuşup neyi konuşamayacaklarına karar verme yeteneklerinin önüne geçer.

YAŞLILIK

Önde gelen üniversitelerin yaptığı araştırmalara göre, insanlar yaşlandıkça daha çok konuşmaya meyilli oluyorlar.

Aşırı konuşmayı oluşturan şey, konuşulan şeyin alıcı tarafından belirlenir. Örneğin, cinsel yaşamının ayrıntılarını üç farklı kişiye anlatan bir kadın, üç farklı tepki alabilir. Bir kişi bunu çok fazla bulabilir, diğeri normal görebilir ve üçüncüsü aslında daha fazlasını duymak isteyebilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime