Turktime

İngiltere’de yüzbinler Filistin’e destek için yürüdü

İngiltere’nin başkenti Londra’da yüzbinlerce kişi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını protesto ederken, “Ürdün Nehri’nden Akdeniz’e Filistin özgür kalacak” sloganları attı.
ABONE OL
Abone Ol
İngiltere’de yüzbinler Filistin’e destek için yürüdü
Haberler / Dünya
21 Ekim 2023 Cumartesi 20:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmalar 15’inci gününde devam ediyor. İsrail, Gazze Şeridi’nde hava operasyonlarına devam ederken, yerleşim yeri, cami, hastane ve kiliseleri vuruyor. İnsani krizin yüksek seviyede yaşandığı Filistin için ise dünyanın dört bir yanında destek gösterileri yapılıyor. İngiltere’nin başkenti Londra’da bugün yüzbinlerce kişinin katılımıyla Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi. Downing Street yakınında düzenlenen yürüyüşte göstericiler, İsrail’in saldırılarını protesto ederken, ellerinde Filistin bayraklarıyla “Ürdün Nehri’nden Akdeniz’e Filistin özgür kalacak” sloganları attı.

Ateşkes çağrılarının yapıldığı gösteriye ilişkin açıklama yapan Filistin Dayanışma Kampanyası Direktörü Ben Jamal, “Hepimiz aynı mesajı vermek için bir aradayız. Şiddetin sona ermesini istiyoruz ve derhal ateşkes sağlanması, gerekli insani yardımın Gazze halkına güvenli bir şekilde ulaştırılması çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Met Polisi yaptığı açıklamada, binden fazla memurun gösteride bulunduğunu açıklarken, Komiser Yardımcısı Matt Twist, Met'in her türlü görüşü kabul ettiğini belirterek, “Objektif olacağız ve korkmadan hareket edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime