Turktime

İmamoğlu'ndan bakanlığın açıklamalarına tepki: Rakamlara kendileri de inanmıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Metro İstanbul bröve töreninde açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, İstanbul'da yaşayan mültecilerin sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Birileri rakam veriyor, 1 milyon 53 bin. Kendileri de inanmıyor." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
İmamoğlu'ndan bakanlığın açıklamalarına tepki: Rakamlara kendileri de inanmıyor
Haberler / Siyaset
24 Haziran 2024 Pazartesi 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Metro İstanbul bröve töreninde yaptığı açıklamada İstanbul'da yaşayan mültecilerin sayısına ilişkin çarpıcı bir ifade kullandı. İmamoğlu, "Ben 2 milyonu aşıyor diyorum. Birileri rakam veriyor, 1 milyon 53 bin. Kendileri de inanmıyor. İlçe belediyelerinin rakamlarını toplasınlar veri daha da yukarı çıkar." dedi.

İmamoğlu, Almanya’da yaptığı konuşmada İstanbul’da 2,5 milyona yakın sığınmacı olduğunu belirtmesinin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanlığı İstanbul'da yaşayan yabancı sayısını 1 milyon 87 bin 17 olarak kaydetmişti.

"ARZU ETMEDİĞİMİZ SEVİYEDE"
"İlçe belediyelerinin rakamlarını toplasınlar veri daha da yukarı çıkar" diyen İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İstanbul'da resmi olarak 16 milyona yakın bir nüfus var. Ama ne yazık ki arzu etmediğimiz seviyede gelenler de var. Öğrenciden, turistten bahsetmiyoruz. Bu 1 milyonu aşan aynı anda şehrimize gelen insan sayısı var ki onla beraber 17 milyonu zaten aşıyoruz. Arzu etmediğimiz derken bazı zor koşullardan kaçan insanların da geldiği bir ülkeyiz. Bunda bir kısım dış politikanın yanlış yönetilmesinin de aşırı sayılarda var. Ben 2 milyonu aşan var. Birileri rakam veriyor, 1 milyon 53 bin. Kendileri de inanmıyor. İlçe belediyelerinin rakamlarını toplasınlar veri daha da yukarı çıkar. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime