Turktime

İlk kez Talat Atilla duyurmuştu Bugün CNN Türk: İYİ Partili 4 vekil AK Parti'ye mi geçiyor?

Dün ilk kez Gazeteci Talat Atilla'nın duyurduğu "4 İYİ Partili vekil AK Parti'ye geçiyor" şeklindeki haber gündeme damgasını vurdu. Bugün CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova da aynı kulis bilgisini yineledi ve kritik gün olarak 'Çarşamba'yı işaret etti.
ABONE OL
Abone Ol
İlk kez Talat Atilla duyurmuştu Bugün CNN Türk: İYİ Partili 4 vekil AK Parti'ye mi geçiyor?
Haberler / Siyaset
10 Haziran 2024 Pazartesi 17:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesinin ardından İYİ Parti'de kulisler hareketlendi. 

TALAT ATİLLA DUYURMUŞTU: 4 VEKİL AK PARİY'YE GEÇECEK

Gazeteci Talat Atilla dün duyurduğu haberde, "Olağanüstü bir durum olmazsa 4 İyi Parti kökenli Milletvekili bu hafta iktidar partisine geçecek. İsimlerini de biliyorum ama yazmayacağım. Hadi ikisinin isimlerinin baş harflerini söyleyeyim. A. E. diğeri de B.A. Bu vekillerin şayet bu hafta grup toplantısı yapılırsa AK Parti grup toplantısında katılımı bekleniyor" ifadelerini kullanmıştı.

BUGÜN CNN TÜRK GÜNDEME GETİRDİ

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, 4 vekilin AK Parti'ye geçmesiyle ilgili bugün İYİ Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak'ın açıklamalarını duyurdu.

Akburak, "Ben de duyuyorum ama onlardan biri ben değilim. Bu yapının içinde yokum, o yüzden bilmiyorum. İYİ Parti zayıf bir yapı değildir. Teşkilatları olan, kuvvetli ve çok zorlu süreçleri atlatan bir partidir. Meral Akşener kaptanlığında birçok zorluğu aştı, Müsavat Dervişoğlu da ayakta tutabilecek biridir ama süreç nasıl ilerler bilemiyorum" dedi.

AK PARTİ'YE GEÇİŞ OLACAK MI?

4 vekilin AK Parti'ye geçişini araştırdığını belirten Canova, "Bir bilgimiz yok. Böyle bir gündemimiz de şu an yok. Partinin yetkili kurullarında konuşulan bir şey yok" deniyor. Ancak daha önce de AK Parti'nin ilkelerine uyanlarla ilgili değerlendirmeler yapıldığı ve partiye alındığı hatırlatılıyor. İleride ilkelere uyanlar olursa yine değerlendirilir mesajı veriliyor. Ama şu anda böyle bir durum yok. Yetkili kurullarda konuşulan bir şey yok vurgusu yapılıyor. Akşener görüşmesi içinse AK Parti'den henüz iddialara karşı yanıt verilmedi. Bir nezaket ziyareti, bir rutin ziyaretti o çerçevede gerçekleşti. Akşener Genel Başkan iken de randevu isteseydi, verilirdi mesajı dışında şimdilik yapılan bir yorum yok. MHP cephesinden ilk değerlendirme yarın gelebilir. Parti grubu var. Bu akşam da Başkanlık Divanı toplanacak. Bahçeli'nin grup toplantısında vereceği mesajlar yapılacak değerlendirme ile şekillenecek" açıklamasını yaptı.

 

 

TALAT ATİLLA'NIN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime