Turktime

İYİ Parti'den ittifak açıklaması: Bu konu bizim için nihayete erdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'nin tüm il ve ilçelerde kendi adaylarını çıkarma açıklamasına karşın, "İttifak kurulabilir inancım var" demişti. Fakat İYİ Parti bu sözlere olumsuz yanıt verdi.
ABONE OL
Abone Ol
İYİ Parti'den ittifak açıklaması: Bu konu bizim için nihayete erdi
Haberler / Siyaset
16 Ekim 2023 Pazartesi 18:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yaptığı basın açıklamasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ittifakla ilgili sözlerine yanıt verdi. 

Zorlu'nun cevabıyla birlikte ittifak kapısı da kapanmış oldu.

"BİZİM İÇİN NİHAYETE ERMİŞ BİR KONUDUR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP Genel Başkan Aday Özgür Özel’in kendisini ziyareti sırasında yaptığı “Son ana kadar her türlü ittifak kurulabilir inancını tekrar dile getiriyorum” açıklamasının Başkanlık Divanı toplantısında gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine Zorlu, “Böyle bir değerlendirmemiz olmadı. Böyle bir iletişim de yok. Bu konu bizim için nihayete ermiş bir konudur. Çalışmalarımızı çok ciddi bir şekilde olabildiğince hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Adaylarımızı önümüzdeki günlerde peş peşe açıklamaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.

Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimler öncesi ziyaretlerine ilişkin "Genel Başkanımız perşembe günü Düzce'de olacak ve belediye başkan adayımızı açıklayacak. 21 Ekim'deki kutlama programının ardından diğer illerdeki adaylarımızı açıklamaya devam edeceğiz" dedi.

"BİR BAŞKA PARTİNİN KONGRESİ İLE İLGİLENMİYORUZ"

Zorlu, CHP kurultayı sonrası olası değişiklik durumunda CHP ile ittifak yapılıp yapılamayacağına ilişkin soru üzerine “Biz öncelikle bir başka partinin kongresi ile ilgilenmiyoruz. Bunu CHP kadrolarına, seçmenlerine bir haksızlık olarak değerlendiririz. Ancak bununla birlikte çok netiz. Kongreden çıkacak sonuçla bizim kararımız arasında hiçbir ilişki yoktur. İYİ Parti, Genel İdare Kurulu’nun kararı doğrultusunda 81 ilde adaylarını çıkaracak ve rekabette bu öncülüğü milletimize yapacaktır” dedi. (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime