Turktime

İYİ Parti'den Can Atalay vetosu

İYİ Parti'den, CHP'nin Gezi davası hükümlüsü Can Atalay için TBMM'yi yeniden olağanüstü toplantıya çağırma girişimine olumsuz cevap geldi. İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, "Normal yasama dönemi beklenmeli" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
İYİ Parti'den Can Atalay vetosu
Haberler / Siyaset
23 Ağustos 2024 Cuma 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkında verdiği karar neticesinde TBMM Genel Kurulu'nu 10 Eylül'de olağanüstü toplantıya çağırdıklarını duyurmuştu. İYİ Parti'den bu çağrıya olumsuz yanıt geldi.

Ekol TV'de açıklamalarda bulunan İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, bu tip toplantıların gerginliğe yol açabileceğini ifade ederek, söz konusu çağrıya katılmayacaklarını belirtti.

"GEREKLİ OYLAMA YAPILDI"

Bir önceki toplantıda ortaya çıkan görüntüleri hatırlatan Zorlu, "Parlamento, bu tür durumlarla anılmamalı. Bu durum beni hem üzüyor hem de mahcup ediyor. Can Atalay için normal yasama dönemini beklemeliyiz; zaten gerekli oylama da yapıldı" dedi.

Partisinin alacağı karar saygı duyacağını belirten Zorlu, "Parlamenter demokrasiye dönüş çağrıları yapılırken, böyle bir ortam yaratılması milletimizin kafasını karıştırıyor. Milletimiz haklı olarak, 'Böyle mi parlamenter sisteme döneceksiniz?' diye soruyor. Ben, bu toplantıya katılarak gergin ve kavgacı bir ortamda bulunmak istemiyorum" şeklinde konuştu.

NE YAŞANMIŞTI?

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Biz tekrar 10 Eylül'de Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. 10 Eylül'de Meclis'in olağanüstü toplanmasını ve Can Atalay'ın milletvekili olduğunun bir kez de Genel Kurul'da tekraren bildirilmesini, okunmasını talep ediyoruz" açıklamasını yapmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Haydar aydın
 23 Ağustos 2024 Cuma 20:09
Kesin alavere dalavere var bu işte akp ve mhp yi katakulliye getirecek açıklama iyi parti olmayacak diye akp ve mhp de olmayacak mecliste amaçları o

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime