Turktime

İYİ Parti'de kritik istifa!

Aydın’ın İncirliova ilçesinde 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Belediye Başkanı seçilen Aytekin Kaya, partisinden istifa etti.
ABONE OL
Abone Ol
İYİ Parti'de kritik istifa!
Haberler / Siyaset
25 Temmuz 2023 Salı 06:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aydın’ın İncirliova ilçesinin İYİ Partili Belediye Başkanı Aytekin Kaya, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifayla birlikte İYİ Parti’nin Aydın'da Belediye Başkanlığı kalmadı.

Yerel seçimlere 8 ay kala istifa kararı alan Kaya, “Geçtiğimiz günlerde İncirliova’da yaşanan olaylar parti içinde sıradan bir delege seçimi olmaktan çıkmış, birilerinin ucuz siyasi menfaat kavgasına dönüşmüştür” dedi.

Kaya’nın istifa açıklaması şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde İncirliova’da yaşanan olaylar parti içinde sıradan bir delege seçimi olmaktan çıkmış, birilerinin ucuz siyasi menfaat kavgasına dönüşmüştür. Yaşanan bu çirkin olaylar beni artık İncirliova’nın geleceği için bir karar almaya zorlamıştır. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun parti içinde yaşanan olaylara karşı aldığı tutum, şahsıma göstermiş olduğu haksız tepki sebebiyle artık Özlem Çerçioğlu’yla birlikte İncirliova’ya hizmet etme şansımız kalmamıştır.

Bu sebeple İYİ Parti’nden ayrılıyor, Millet İttifakı’ndan çekiliyorum. Aldığım bu karar partilerin kurumsal kimliklerine bir eleştiri kesinlikle değildir. Küçük dağları ben yarattım, her şeyi ben bilirim, ‘Ben ne dediysem o olacak’ zihniyetine bir tepkidir. Buyurun kısır siyasetiniz sizin olsun.

AK PARTİ'YE GEÇİYOR

Sözcü’de yer alan habere göre, Aytekin Kaya’nın siyasi hayatına AK Parti’de devam edeceği ve parti rozetinin bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takılacağı öğrenildi.

İYİ Parti'den seçilen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da geçtiğimiz Kasım ayında partisinden istifa ederek AK Parti'ye geçmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime