Turktime

Hizbullah'tan Güney Kıbrıs'a İsrail tehdidi

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, topyekûn bir savaşa girmeleri halinde bu savaşın kendileri için 'herhangi bir kuralı ve sınırı olmayacağı' yolunda İsrail'i uyardı.
ABONE OL
Abone Ol
Hizbullah'tan Güney Kıbrıs'a İsrail tehdidi
Haberler / Dünya
20 Haziran 2024 Perşembe 14:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Lübnan'a olası bir saldırıda İsrail'e karşı topyekûn savaşa hazır olduklarını açıkladı. Nasrallah ayrıca, Lübnan’a yönelik bir saldırıda İsrail uçaklarına üslerini açması durumunda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni de hedef alacakları konusunda uyarıda bulundu.

GÜNEY KIBRIS'A TEHDİT
Nasrallah, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni "savaşan bir taraf" olarak göreceklerini ve buna göre hareket edeceklerini ifade etti. İsrail’in Kıbrıs’ta sürekli askeri tatbikat yaptığını ve Lübnan’a yönelik olası bir saldırıda Kıbrıs’ın havaalanları ve üslerinin kullanılacağı yönünde istihbarat aldıklarını belirten Nasrallah, bu durumu kabul etmeyeceklerini söyledi.

Hizbullah lideri, bu açıklamaları, 11 Haziran’da Lübnan’ın güneyine düzenlenen hava saldırısında öldürülen Hizbullah komutanı Talib Sami Abdullah için düzenlenen anma törenine video-konferansla katılarak yaptı. Böylece, Avrupa Birliği üyesi Güney Kıbrıs Cumhuriyeti'ni ilk kez bu denli sert bir dille tehdit etmiş oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime