Turktime

Hazal Kaya dava açtı! Küflü ev kokusu kabusu oldu

Ünlü oyuncu Hazal Kaya, evdeki ağır küf kokusu nedeniyle ev sahibine tazminat davası açtı. Ancak güzel oyuncu, davadan istediği sonucu alamadı.
ABONE OL
Abone Ol
Hazal Kaya dava açtı! Küflü ev kokusu kabusu oldu
Haberler / Magazin
4 Ağustos 2024 Pazar 16:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ünlü oyuncu Hazal Kaya, nişanlısı Ali Atay ve annesiyle birlikte yaşamak için Göktürk Ormanı'nda Doç. Dr. Başaran Ruhet Genç'e ait bir ev kiraladı. Ancak, evdeki ağır küf kokusu nedeniyle durumu ev sahibine bildirdi.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI 

Olumlu bir yanıt alamayınca sözleşmesini feshetti ve peşin ödediği parayı geri alamadığı için 230 bin liralık icra takibi başlattı. Bunun üzerine ev sahibinin mal varlığına haciz konuldu. Hazal Kaya ve Başaran Ruhet Genç, karşılıklı olarak İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 200 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Genç, dilekçesinde maddi ve manevi zarara uğradığını, banka hesabını kullanamadığını, maaşını çekemediğini ve oto yollarını kullanamadığını belirtti.

Hazal Kaya ise, evin kiralanması sürecinde manevi olarak yıprandığını, annesinin sağlık sorunları nedeniyle evde yaşamasının mümkün olmadığını ve durumun ev sahibine bildirilmesine rağmen olumlu bir sonuç alamadığı için hukuki yollara başvurduğunu ifade etti.

Sabah'tan Armağan Yılmaz'ın haberine göre; mahkeme, Hazal Kaya'nın kira sözleşmesini küf nedeniyle haklı olarak feshettiğini, ancak manevi tazminat koşullarının oluşmadığına karar verdi ve davayı reddetti. Taraflar kararı üst mahkemeye taşıdı ve İstanbul İstinaf Mahkemesi, davayı kabul ederek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin manevi tazminat red kararını onadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime