Turktime

Hatay'da yıkılan binalarda demir eksikliği tespit edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası 6 kişilik inşaat mühendisliği ekibi Hatay'da ağır hasar alan ve yıkılan binalarda incelemelerde bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Hatay'da yıkılan binalarda demir eksikliği tespit edildi
Haberler / Güncel
17 Şubat 2024 Cumartesi 20:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2007 ve 2018 yılındaki deprem yönetmeliğine göre yapılan binaları denetleyen ekip, ağır hasar alan ve yıkılan binalarda etriye demirinin yetersiz oluşuyla kolon çeliklerinin burkulduğunu gözlemledi.

İnşaat mühendisi akademisyenler, yaklaşık 2 aylık çalışmaların ardından hazırladıkları 111 sayfalık raporu TÜBİTAK'a sundu. Yaklaşık 200 binada çalışma yaptıklarını belirten İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Ertan Sülev, "Hatay'da sadece şehir merkezini değil, Reyhanlı hariç tüm ilçelerini gezdik. Boyuna donatıların burkulmaması gerekirken alttan gelen kolonla üstten gelen kolon arasındaki birleşim noktasındaki etriyenin, demir işini yapan ustalar tarafından konmaması, sonuç olarak karşımıza koca bir binanın ağır hasar alması ve karşılığında da o binanın yıkılması sonucuna gitmiş olduğunu çok net tespit ettik" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime