Turktime

Hakan Fidan'dan 'Gazze' açıklaması: Sorumluluk almaya hazırız

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Ankara’daki görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Fidan, "Bölge ülkelerini etkisi altına alacak bir savaşa dönüşmesini istemiyoruz. Aktörleri kalıcı barışı teşvik etmeye çağırıyoruz" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Hakan Fidan'dan 'Gazze' açıklaması: Sorumluluk almaya hazırız
Haberler / Siyaset
1 Kasım 2023 Çarşamba 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Ankara’daki görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Bakan Fidan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Konuşmasında 26 gündür devam eden İsrail-Filistin çatışmalarına değinen Fidan, Gazze'deki trajedinin en büyük gündem maddeleri olduğunu belirtti. Bu kıyım ve yıkım karşısında sessiz kalmanın mümkün olmadığını belirten Fidan, "Masum sivillere yapılan saldırılar hiçbir şekilde tasvip etmediğimizi her platformda dile getirdik" dedi. Fidan, "İsrail, şiddet yoluyla güvenlik tesis edilemeyeceğini anlamalı" ifadelerini kullandı.

"KALICI BARIŞI TEŞVİK ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

"Ukrayna için ayrı Filistin için ayrı standart olamaz, adil bir dünya istiyorsak her zaman ilkeli ve tutarlı davranmak zorundayız" diyen Fidan, "Bölge ülkelerini etkisi altına alacak bir savaşa dönüşmesini istemiyoruz. Aktörleri kalıcı barışı teşvik etmeye çağırıyoruz" dedi.

Sözlerine Cumhuriyet'in 100’üncü kuruluş yıldönümünü kutlayarak başlayan Abdullahiyan da görüşmelerinin ana gündem maddesinin Gazze olduğuna dikkat çekti. Gazze’deki halkın İsrail tarafından yasaklı silahlarla öldürüldüğünü ve yaralandığını belirten İranlı Bakan savaşın yayılmaması için bölge çapında görüşmelerin sürdüğünü bildirdi. Dün Doha'da Katarlı yetkililer ve Hamas yetkilileri ile görüşmelerini aktaran Abdullahiyan, "Savaş bir an önce durdurulmazsa bölgenin koşulları bütün tarafların kontrolünden çıkacaktır" diyerek bunun sorumluluğunun 'ABD, İsrail ve savaş suçlarını destekleyenlerde' olacağını belirtti.

Abdullahiyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Türkiye ziyaretinin de yakın zamanda gerçekleşeceğini söyledi.

ABDULLAHİYAN KATAR ZİYARETİNİN ARDINDAN ANKARA'DA
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, 31 Ekim Salı günü Katar’a yaptığı ziyaretin ardından bu sabah Ankara’ya gelmişti. İran devlet haber ajansı IRNA, İranlı bakanın ziyaretine ilişkin olarak, “İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan bugün Türk yetkililerle Filistin'deki gelişmeleri ve Siyonistlerin Gazze'deki savaş suçlarını ve soykırımına son verme yollarını görüşecek” bilgisini paylaşmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime