Turktime

Güneşlenmenin 10 şaşırtıcı faydası

En son ne zaman güneşlendin? Güneşlenmenin tamamen zaman kaybı olduğunu düşünüyorsanız, ne yazık ki yanılıyorsunuz. Güneşlenmenin, hayal edebileceğinizden çok daha fazla faydası var.
ABONE OL
Abone Ol
Güneşlenmenin 10 şaşırtıcı faydası
Haberler / Sağlık
10 Haziran 2021 Perşembe 00:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TURKTIME / Güneşlenmekten kastımız kavurucu yaz sıcakları değil, daha çok sabah günün ilk ışıklarından saat 9 civarı ile aksama doğru saat 4'ten sonraki dönem. İşte güneşlenmenin on şaşırtıcı faydası;

GÜNEŞLENMEK TANSİYONUNUZU KONTROL ALTINDA TUTMANIZA YARDIMCI OLUR

Bu özellikle hipertansiyonla rahatsızlığı olanlar için yararlıdır. Güneşlenmenin cildin en üst tabakasında bulunan nitrik oksidin harekete geçmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu durum, kan damarlarını genişleterek kan dolaşımını daha iyi olmasına yardımcı olur. Bu da, kan basıncınızı kontrol altında tutmanıza yardımcı olur.

UYKU KALİTESİNİ ARTIRIR

Uykusuzluk çekiyorsanız, hap almak yerine güneşlenmeyi deneyin . Güneşlenmek, uyku kalitesini artırmaya yardımcı olan melatonin üretimine yardımcı olur.

CİLT SORUNLARINI İYLEŞTİRMEYE YARDIMCI OLUR

Güneş ışınlarının cildinizi tahrip edebileceğini düşünüyorsanız, tekrar düşünmelisiniz çünkü sabahın erken saatlerinde güneşlenmek bunun yerine size fayda sağlayabilir. Aslında, yayınlanan bir araştırmaya göre, güneşlenmek aşırı cilt sorunlarıyla da başa çıkmanıza yardımcı olabilir.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Güneş ışığı, otoimmün hastalıkları tedavi etmek için bilinen en eski yöntemlerden biridir. Günde 15 - 20 dakika güneşlenerek vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmek harika olur.

DİYABETİ KONTROL ALTINDA TUTAR

Bunun nedeni, güneş ışınlarındaki D vitamininin varlığıdır. Bu, diyabetin önlenmesine veya kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir.

GÜNEŞLENMEK RAHATLAMANIZA YARDIMCI OLUR

Yukarıda belirtiğimiz saatler arasında yapacağınız 15 - 20 dakikalık güneşlenme, kaslarınızı sakinleştirir ve beynin bilişsel gelişimine yardımcı olur.

KEMİK SAĞLIĞINA İYİ GELİR

Bir kez daha belirtelim, D vitamini vücutta kalsiyumun daha iyi emilmesine yardımcı olduğu ve kemiklerinizi her zamankinden daha güçlü hale getirdiği için burada büyük bir rol oynar.

DEPRESYONLA MÜCADELEDE DE YARDIMCI OLUR

Güneşlenmek, özellikle mevsimsel duygudurum bozukluğu belirtilerinin görüldüğü kış mevsiminde ruh halinizi iyileştirir. 15 dakikalık bir güneşlenme, kendinizi enerjik ve çok daha sakin hissetmenizi sağlayacaktır.

GÜNEŞLENMEK GÖZLER İÇİN DE HARİKADIR

D vitamini, görme vitamini de burada rol oynar. Ancak daha iyi görüş için güneşe bakmanıza gerek yok. Sadece 15 dakika güneşte durun hepsi bu.

ALZHEIMER OLMA ŞANSINI AZALTIR

Yayınlanan bir araştırmaya göre, parlak ışığa maruz kalan Alzheimer hastalarının daha az depresyon ve unutkanlık belirtileri gösterdiği bulunmuştur.

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime