Turktime

Gündem: Sınır güvenliği! O isim, Bakan Fidan ile görüşecek

Ankara'da yaşanan hain saldırı girişiminin ardından Türkiye Kuzey Irak'ta terör örgütü hedeflerini bir bir vurmaya devam ediyor. Türkiye'den peş peşe hamleler gelirken, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesi için görevlendirildi.
ABONE OL
Abone Ol
Gündem: Sınır güvenliği! O isim, Bakan Fidan ile görüşecek
Haberler / Siyaset
5 Ekim 2023 Perşembe 22:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Irak Başbakanı Askeri Sözcüsü General Yahya Resul'un yaptığı yazılı açıklamaya göre, Başbakan Sudani, Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısına başkanlık etti.

Ülkedeki güvenlik meselesinin görüşüldüğü toplantıda, terör ve uyuşturucuyla mücadele konusu masaya yatırıldı.

BAKAN FİDAN İLE GÖRÜŞECEK

Tahran ile Bağdat arasında İran rejim karşıtlarının silahsızlandırılmasını içeren güvenlik anlaşmasının da ele alındığı toplantıda, anlaşmanın iki ülke tarafından uygulanmaya başlandığı aktarıldı.

Irak Başbakanı Sudani ayrıca, Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin’i, sınır güvenliği sorunlarının çözümü amacıyla ikili güvenlik komisyonunun çalıştırılması amacıyla Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesi için görevlendirdi.

GÜVENLİK TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELMİŞLERDİ

Pazar günü Ankara'daki saldırı girişiminin ardından Türkiye'den peş peşe hamleler geldi. 

1,3 ve 4 Ekim'de TSK unsurlarınca Kuzey Irak'taki çok sayıda hedef ve terörist etkisiz hale getirildi. Son olarak MİT Suriye'de teröristlere ait kritik binaları imha etti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Milli Savunma Bakanlığı'nda önceki gün bir araya gelmişti. Toplantıda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da yer almıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime