Turktime

Gram altın tarihi rekorla başladı!

Ons altın ve Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın, 1.607 TL ile yeni tarihi zirvesini gördü.
ABONE OL
Abone Ol
Gram altın tarihi rekorla başladı!
Haberler / Ekonomi
3 Temmuz 2023 Pazartesi 11:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ons altın ve Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın, 1.607 TL ile yeni tarihi zirvesini gördü. Saat 10:30 itibarıyla altının gram satış fiyatı 1.605 TL seviyelerinden alıcı buluyor.

Altın, yatırımcıların Fed para politikasına yönelik patikayı değerlendirmeye devam etmesiyle, ons başına 1.915 dolar civarında istikrar kazandı.
Metal, verilerin ABD enflasyonunun Mayıs ayında yavaşladığını ve tüketici harcamalarının keskin bir şekilde yavaşladığını göstermesinin ardından Cuma günü yüzde 0,6 yükselirken bugün saat 10:30'a kadar yüzde 0,22 değer kaybetti.

Fed Başkanı Jerome Powell geçen hafta, enflasyonu yüzde 2 hedefine geri getirmenin zaman alacağı için daha fazla oran artışının muhtemel olduğunu belirtti.

Piyasalar, merkez bankasının Temmuz toplantısında faiz oranlarını 25 baz puan artırması ihtimalini yüzde 84 olarak fiyatlıyor.

Yatırımcılar bu hafta, ekonomi ve para politikası görünümüne rehberlik etmesi için ABD imalat faaliyeti verilerini ve Cuma günü yayınlanacak önemli aylık istihdam raporunu dört gözle bekliyorlar.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime