Turktime

Google Haritalar'da yeni özellik

Google Haritalar, yeni özelliği olan güvenli rotaları tanıttı. Kullanıcılar, artık ani bir tıkanıklık yaşayan veya yaşama ihtimali olan yollara girmeyecek.
ABONE OL
Abone Ol
Google Haritalar'da yeni özellik
Haberler / Teknoloji
20 Mayıs 2021 Perşembe 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Her ay dünya genelinde bir milyardan fazla insan tarafından kullanılan Google Haritalar, yeni özelliklerine kavuşmaya devam ediyor.

Navigasyon uygulamaları, genellikle kullanıcıları mevcut olan en hızlı güzergahtan götürmeyi amaçlıyor veya birkaç alternatif güzergah belirliyor.

Google ise bunu alternatif bir özellik daha geliştirdi: Güvenli rotalar. Yeni özellikle birlikte kullanıcılar, artık ani bir tıkanıklık yaşayan veya yaşama ihtimali olan yollara girmebilecek.

TIKANAN YOLLARI ÖNERMEYECEK

Güvenli rota özelliği; hava durumu, yol durumu, trafik gibi unsurları analiz ederek tıkanıklığın olduğu veya ileride tıkanma ihtimali olan yolları önermeyecek.

Kullanıcılar, böylece ani tıkanıklığın yaşanabileceği hızlı rotaları değil, daha güvenli ve normal hızında seyreden rotaları tercih edebilecek

Google, güvenli rota uygulaması ile yılda 100 milyon araç kazasının önüne geçebileceklerini vurguluyor. Önümüzdeki haftalarda güvenli rota özelliği Google Haritalar platformuna entegre edilmeye başlanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime