Turktime

Gölcük'e depreme dayanıklı hastane inşa ediliyor

Depreme dayanıklılığını artırmak için 256 deprem izolatörü ile inşa edilen Kocaeli Gölcük Yeni Devlet Hastanesi’nin Ocak 2024 tarihinde açılması planlanıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Gölcük'e depreme dayanıklı hastane inşa ediliyor
Haberler / Sağlık
22 Kasım 2023 Çarşamba 16:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gölcük Yeni Devlet Hastanesi’nin tamamlanma çalışmaları devam ediyor. 256 deprem izolatörü ile depreme dayanıklı olarak inşa edilen hastane, 45 bin metrekare kapalı alana sahip. 272 yatak, 9 ameliyathane, 62 polikliniğin yer alacağı Gölcük Yeni Devlet Hastanesi’nin Ocak 2024 tarihinde hizmete açılması planlanıyor.

Hastane tamamlandığında 28’i erişkin, 7’si yeni doğan olmak üzere toplam 32 yoğun bakım yatağı, 26 yataklı diyaliz ünitesi, 7 genel, 1 lokal ve 1 sezaryen olmak üzere toplam 9 ameliyathane, 71 poliklinik odası, 4 tek kişilik (SDL) konforlu doğum odası ve hiperbarik ünitesi gibi özellikli alanlar ile hastalara hizmet verecek. Hastanede ayrıca 225’i kapalı 275’i açık olmak üzere toplam 500 araçlık otopark bulunacak.

Gölcük’te yeni devlet hastanesinin yanı sıra birçok sağlık yatırımı daha hayata geçiriliyor. Bu çerçevede yapımı devam eden Düzağaç Aile Sağlığı Merkezi’nin kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. 9 hekimin çalışacağı, 674 metrekare alanlı sağlık merkezinin yakın zamanda hizmete girmesi planlanıyor. Temeli atılan 9 hekimin çalışacağı, 724 metrekare alanlı Yüzbaşılar Aile Sağlığı Merkezi’nin inşa çalışmaları ise hızla devam ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime