Turktime

Gazeteci Mevlüt Işık, vefatının 35'inci yılında kabri başında anıldı

Gazeteci Mevlüt Işık, vefatının 35’inci yılında kabri başında anıldı. Cebeci Asri Mezarlığı’nda düzenlenen anma töreninde Işık’ın meslektaşları, aileyi yalnız bırakmadı.
ABONE OL
Abone Ol
Gazeteci Mevlüt Işık, vefatının 35'inci yılında kabri başında anıldı
Haberler / Medya
1 Haziran 2023 Perşembe 15:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cebeci Asri Mezarlığı’nda düzenlenen anma töreninde Işık’ın meslektaşları aileyi yalnız bırakmadı. Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı ve Yönetim Kurulu Üyesi Güray Soysal'ın yanı sıra Işık'ın kardeşi 20’nci dönem Milletvekili Metin Işık ve eşi Neşe Işık, Yeğeni Yağız Kutay ışık kızı Aybüke Işık, gelini Eda Işık hazır bulundu.

Tören vesilesiyle konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, basına karşı saldırıların bitmesini temenni ederek, “Işık’ın uğradığı saldırı, basına yönelik bir saldırıydı. Temennimiz bu ve benzeri kayıpların bir an önce sona ermesi ve gazetecilerin şiddetle karşı karşıya kalmaması için gereken önlemlerin bir an önce alınmasıdır” dedi.

Kıratlı, “Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Mevlüt Işık, Türkiye Gazetesi Ankara temsilcisi olduğu sırada 1 Haziran 1988 günü görevli gittiği Büyük Ankara Oteli’nde menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Onu en verimli olduğu dönemde kaybetmenin üzüntüsünü unutmuyoruz.
Mesleğe memleketi Kars’ta Ekici gazetesinde başlayan Mevlüt Işık, Ankara’da Başkent Gazetecilik ve Yüksek Okulu’nu bitirdikten sonra Akdeniz Haber Ajansı, Zafer ve Tercüman Gazetelerinde görev aldı.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Basın Danışmanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. Mevlüt’le hem ülke sorunları hem mesleki sorunlar üzerine çok şey paylaştık. Yüreği vatan ve millet sevgisiyle dolu bir insandı. Onu anmayı hiçbir zaman ihmal etmedik.
 
İyi bir eş, iyi bir baba, iyi bir arkadaş ve gazeteci olan Mevlüt kardeşime rahmet, değerli ailesi ve meslek dostlarına sabır diliyorum. Ruhu şad olsun.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime