Turktime

Gazeteci Mevlüt Işık kabri başında anılacak

Gazeteci Mevlüt Işık, vefatının 38. yılı dolayısıyla 1 Haziran 2026 Pazartesi günü saat 14.00'te Ankara'daki Cebeci Asri Mezarlığı'nda düzenlenecek törenle anılacak. Törene, aile üyeleri, Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri, milletvekilleri ve basın kuruluşu temsilcileri katılacak.
ABONE OL
Abone Ol
Gazeteci Mevlüt Işık kabri başında anılacak
Haberler / Medya
31 Mayıs 2026 Pazar 18:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
X'te Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Whatsapp'ta Paylaş
E-posta ile Paylaş

Gazeteci Mevlüt Işık, vefatının 38. yılı dolayısıyla 1 Haziran 2026 Pazartesi günü saat 14.00'te Ankara'daki Cebeci Asri Mezarlığı'nda düzenlenecek törenle anılacak. Törene, aile üyeleri, Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri, milletvekilleri ve basın kuruluşu temsilcileri katılacak.

TÖRENE KATILIM ÇAĞRISI

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, düzenlenecek anma programına basın mensuplarını ve Işık'ın yakınlarını davet etti. Her yıl kabri başında düzenlenen bu programda, Işık'ın meslek hayatındaki çalışmaları ve basına yaptığı katkılar aktarılıyor.

MEVLÜT IŞIK'IN HAYATI, MESLEKİ GEÇMİŞİ VE TRAJİK ÖLÜMÜ

1948 yılında Kars'ta doğan Mevlüt Işık, Ankara Başkent Gazetecilik Yüksek Okulu'nda eğitimini tamamladı. Gazetecilik hayatına Kars'ta yayın yapan Ekinci ve Hizmete Öncü gazetelerinde başlayan Işık, bu kurumlarda yöneticilik yaptı. 1977-1978 yıllarında TRT Kars İl Radyosu Müdürlüğü görevini üstlendikten sonra Ankara ve İstanbul'daki çeşitli basın kuruluşlarında çalıştı. Akdeniz Haber Ajansı, Zafer Gazetesi, Ayrıntılı Haber ve Türkiye Gazetesi bünyesinde görev alan Işık, ayrıca Tarım ve Köy İşleri Bakanlıkları ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde basın danışmanlığı ve yöneticilik görevlerini yürüttü.

Mevlüt Işık, 1 Haziran 1988 tarihinde Ankara'daki Büyük Ankara Oteli'nde meydana gelen silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırı günü Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi olan Işık, otelde bir görüşmedeyken, avukat Kürşat Özkan tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırının ortasında kalmıştı. Saldırgan, ortamdaki diğer isimlerle birlikte Mevlüt Işık'ı da vurduktan sonra intihar etmişti

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Turktime