Turktime

Gazeteci İsmail Hakkı Yılmaz'dan acı haber!

Türk basınının önemli isimlerinden gazeteci, yazar ve çevirmen İsmail Hakkı Yılmaz, yaşamını yitirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Gazeteci İsmail Hakkı Yılmaz'dan acı haber!
Haberler / Medya
21 Mayıs 2024 Salı 00:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk basınının önemli isimlerinden gazeteci, yazar ve çevirmen İsmail Hakkı Yılmaz, hayatını kaybetti. Yılmaz, 1961 yılında Ordu’da doğmuş ve kariyeri boyunca birçok önemli medya kuruluşunda görev almıştı.

Gazetecilik kariyerine 1990 yılında başlayan Yılmaz, Aktüel, Nokta, Radikal, NTV ve Milliyet gibi dergi, gazete ve TV kanallarında muhabir, editör, müdür ve yazar olarak çalıştı. Gazetecilik mesleğinin yanı sıra, 1990 yılından itibaren Yaprak Yayınevi, Haziran Yayınevi, Afa Yayınları ve İş Bankası Kültür Yayınları gibi yayınevlerine kitap ve dergi çevirileri yaptı.

MESLEKTAŞLARINDAN YILMAZ’A VEDA
Meslektaşı ve uzun yıllar birlikte çalıştığı Şükran Özçakmak, Yılmaz’ın vefatı üzerine duygularını şu sözlerle dile getirdi:

Güneşten ışık yontan sert adamlardan biriydi gazeteci İsmail Hakkı Yılmaz. Onu ilk 1994’te Nokta Dergisi’nde tanıdım. Tanıdığım en güzel insanlardan, hem öfkeli hem entelektüel olanlardandı. En dramatik olayı anlatırken bile güldüren hoş sohbetli dost insan İsmail Hakkı Yılmaz’ı bugün kaybetmişiz. Oysa daha birkaç gün önce telefonlaşmış, haziran ortalarında memleketim Arhavi’de buluşmaya karar vermiştik. Sevgili eşi İlknur Yılmaz ve tüm sevdiklerine sabır diliyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime