Turktime

Fransa’da sol ittifakın lideri Melenchon: Filistin'i tanıyacağız

Fransa’da ikinci tur seçimlerinden birinci çıkan sol ittifak lideri Jean-Luc Melenchon, seçim zaferi konuşmasında "Filistin Devleti'ni tanıyacağız” dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Fransa’da sol ittifakın lideri Melenchon: Filistin'i tanıyacağız
Haberler / Dünya
8 Temmuz 2024 Pazartesi 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fransa'da yapılan erken genel seçimlerin ikinci turunda sol ittifak Yeni Halk Cephesi sandıktan birinci çıktı. Seçim sonuçlarına göre, Yeni Halk Cephesi 178 milletvekili çıkararak en büyük grup oldu. Macron'un ittifakı 150, faşist Ulusal Birlik İttifakı (RN) ise 125 milletvekili elde etti. Seçimler, beklentilerin aksine, Ulusal Birlik'nin üçüncü sırada kalmasıyla sonuçlandı.

Dünya basını, Yeni Halk Cephesi'nin seçim öncesinde ve sonrasında Filistin devletini tanımayı vaat ettiği haberini geniş bir şekilde duyurdu. Almanya'nın Die Tageszeitung gazetesi, Fransız seçmenlerin aşırı sağcıların yönetimini istemediğini vurgularken, Der Spiegel dergisi seçimleri sağa karşı bir referandum olarak değerlendirdi. İngiltere'nin The Guardian gazetesi, merkez ve sol seçmenlerin rahat bir nefes aldığını ancak geleceğe ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini belirtti.

Jean-Luc Mélenchon'un liderliğindeki Boyun Eğmeyen Fransa partisinin Filistin devletini tanıma sözü, uluslararası basında da yankı uyandırdı. ABD'nin CNN International haber sitesi ve İsrail'in The Times of Israel gazetesi de bu taahhüdü haberlerinde önemli bir nokta olarak ele aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime