Turktime

Fransa'da başörtüsü krizi!

Fransa'da bir lisede yaşanan başörtüsü krizi ülkede tansiyonun artmasına sebep oldu. Bazı öğretmen ve velilere gönderilen "kafa kesme" videoları sonrası liselere silahlı korumalar yerleştirildi.
ABONE OL
Abone Ol
Fransa'da başörtüsü krizi!
Haberler / Dünya
29 Mart 2024 Cuma 13:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fransa'da bir öğrencinin başörtüsünü çıkarmadığı için okul müdürü tarafından darp edildiğini öne sürmesiyle başlayan gerilim hızla büyüyor.

Paris'teki bir lisede kız öğrenciden başörtüsünü çıkarmasını istediğini fakat darp etmediğini savunan müdür, sosyal medyadaki ölüm tehditlerinin ardından istifa etmişti. Başbakan Gabriel Attal'ın, okul müdürü tarafından darp edildiğini öne süren öğrenciye iftira davası açılacağını söylemesi ise tartışmaları alevlendirmişti.

Laiklik ilkesi kapsamında okullarda başörtüsünün ve diğer dini sembollerin yasak olduğu Fransa'da tartışma giderek büyürken, birçok okulun tehdit mesajları alması üzerine onlarca liseye silahlı korumalar yerleştirildi. Bazı öğretmenlere ve velilere "kafa kesme videoları" gönderildiği belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime