Turktime

Fitch'ten kritik Merkez Bankası yorumu

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, TL'de yaşanan değer kaybının enflasyon üzerindeki baskıyı artırdığını ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) bu ay ya da önümüzdeki aylarda alacağı faiz kararlarına etki edebileceği yorumunda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Fitch'ten kritik Merkez Bankası yorumu
Haberler / Ekonomi
9 Mart 2021 Salı 23:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fitch yetkilisi Douglas Winslow, “Yakın zamanda büyük ihtimalle enflasyonun inatçı bir şekilde yüksek kalacağını göreceğiz” dedi.

Winslow düzenlenen online sunumda “Yakın zamanda faizlerde bir artışa gidilmesi ihtimali de kısmen son dönemde yaşanan faktörlerden kaynaklanıyor” açıklamasında bulundu ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde enflasyonu düşürmek için adım atılması yönünde baskının artabileceğini ekledi.

Reuters'ın aktardığına göre; Fitch’in değerlendirmesinde ayrıca, kamu bankalarında 2020’de yaşanan hızlı büyümenin kredi riskini artırdığına işaret edildi. 

Fitch analisti Lindsey Liddell Türk bankalarının aktif kalitesinde hâlâ önemli bir risk gördüklerini ve yapılandırılan kredilerin artacağını düşündüklerini söyledi.

ABD’deki Halkbank davasına da dikkat çekilen Fitch’in değerlendirmesinde, bu konunun ABD ve Türkiye ilişkilerinde potansiyel bir gerilim noktası olabileceğine işaret edildi. (REUTERS)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime