Turktime

Filistin Devlet Başkanı Abbas: Gazze Şeridi'nde yönetimi devralmaya hazırım

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların sona ermesinin ardından Gazze Şeridi'nde yönetimi devralmaya talip olduğunu açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Filistin Devlet Başkanı Abbas: Gazze Şeridi'nde yönetimi devralmaya hazırım
Haberler / Dünya
11 Kasım 2023 Cumartesi 16:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

7 Ekim'de Hamas'ın 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından başlayan İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 36. gününe de geride kaldı.

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, işgal altındaki Batı Şeria'yı da kapsayacak tam bir siyasi çözüm bulunması koşuluyla Filistin Yönetimi'nin Gazze Şeridi'nin yönetiminde rol oynayabileceğini söyledi.

"TÜM SORUMLULUKLARIMIZI ÜSTLENECEĞİZ"

DW Türkçe'de yer alan habere göre Filistin Yönetimi'nin, bağımsız bir Filistin devletini içeren daha geniş bir siyasi çözümün parçası olabileceğini belirten Abbas, "Gazze, Filistin Devleti'nin ayrılmaz bir parçasıdır ve hem Doğu Kudüs dahil Batı Şeria'yı hem de Gazze'yi kapsayan kapsamlı bir siyasi çözüm çerçevesinde tüm sorumluluklarımızı üstleneceğiz" dedi.

Abbas ayrıca, uluslararası garantilerle desteklenen belirli zaman çizelgelerinin belirlenmesi için uluslararası bir barış konferansı düzenlenmesi gerektiğini de söyledi.

BAĞIMSIZ BİR FİLİSTİN DEVLETİ
Uluslararası toplumun da büyük ölçüde benimsediği iki devletli çözüm, bölgede İsrail ile barış içinde yaşayacak, Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Doğu Kudüs'ü kapsayan bağımsız bir Filistin devleti kurulmasını öngörüyor.

Ancak bağımsız bir Filistin devleti ile iki devletli çözüm için anlaşmaya varma girişimleri, ABD'nin arabuluculuğundaki barış görüşmelerinin son turunun 2014 yılında durmasının ardından neredeyse 10 yıldır devam etmiyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime