Turktime

Fenerbahçe Jose Mourinho'yu KAP'a bildirdi!

Fenerbahçe, İsmail Kartal dönemi sonrası Jose Mourinho'yu resmen açıkladı. Portekizli teknik direktör ile görüşmelere başlandığı KAP'a bildirildi.
ABONE OL
Abone Ol
Fenerbahçe Jose Mourinho'yu KAP'a bildirdi!
Haberler / Spor
1 Haziran 2024 Cumartesi 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fenerbahçe Kulübü, dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör 61 yaşındaki Jose Mourinho hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirimde bulundu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Mourinho ile 2+1 yıllık anlaşma sağladığı iddia ediliyor.

KAP AÇIKLAMASI İLE RESMİLEŞTİ

Fenerbahçe'nin KAP'a yaptığı açıklamada, "Şirketimiz, Futbol A takım teknik direktörlük görevi için Jose Mario Dos Santos Mourinho Felix ile görüşmelere başlamıştır. Yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi. Bu resmi bildirim, kulüp taraftarları ve yatırımcılar arasında büyük bir heyecan yarattı.

KOÇ VE MOURİNHO LONDRA'DA BULUŞACAK

Ali Koç ve Porto, Chelsea, Inter Milan, Real Madrid, Manchester United ve Tottenham Hotspur gibi üst düzey kulüplerde görev alan Jose Mourinho'nun, bu akşam Londra'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde bir araya gelmesi bekleniyor. Mourinho, finalde yorumculuk yapacak ve maç sonrası Koç ile görüşmelerini sürdürecek.

Dünyaca ünlü teknik isim Mourinho ismini ilk olarak başkanlık seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıklayan Aziz Yıldırım gündeme getirmişti. Başkan adayı olan Yıldırım, seçilmesi halinde teknik direktörlüğe Mourinho'yu getireceğini duyurmuştu.

KARTAL'LA YOLLAR AYRILMIŞTI

Sarı-lacivertli ekip dün yaptığı paylaşım ile teknik direktör İsmail Kartal'a veda etmişti. Paylaşılan mesajda 62 yaşındaki teknik direktöre teşekkür edilmişti.

24 yıllık teknik direktörlük kariyerinde 26 kupa kazanan Jose Mourinho, UEFA Süper Kupa dışında yer aldığı tüm kulvarlarda en az bir şampiyonluk yaşadı.

Portekiz'de Porto, Benfica, Uniao de Leiria; İtalya'da Inter ve Roma; İspanya'da Real Madrid; İngiltere'de Chelsea, Manchester United ve Tottenham'da görev yapan Mourinho, son kupasını 2021-2022 sezonunda Roma ile UEFA Konferans Ligi'nde kazandı.

MOURİNHO'NUN KUPA KOLEKSİYONU

Mourinho, Benfica ve Uniao de Leiria'da tamamlayamadığı sezonların ardından 2002'de Porto'da kupa koleksiyonuna başladı. Porto'da 2 lig, 1 Portekiz Kupası, 1 Portekiz Süper Kupa, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi ve 1 UEFA Kupası şampiyonluğu yaşadı. 2004'te Chelsea'ye geçti ve burada 3,5 sezonda 2 Premier Lig, 2 Lig Kupası, 1 Federasyon Kupası ve 1 Community Shield kazandı.

2008'de Inter'e geçerek 2 sezonda 2 lig, 1 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupa ve 1 UEFA Şampiyonlar Ligi zaferi elde etti. 2010'da Real Madrid'de 3 yılda 1 lig, 1 İspanya Kral Kupası ve 1 İspanya Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

2013'te Chelsea'ye dönen Mourinho, burada Lig Kupası ve Premier Lig zaferleri elde etti. Manchester United'da ise 1 Lig Kupası, 1 Community Shield ve 1 UEFA Avrupa Ligi kazandı. Tottenham'da kupa kazanamayan Mourinho, Roma ile UEFA Konferans Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime